وبلاگ
فهرست مطالب
در صورتیکه شما قصد دارید تا از همه ابعاد گرافیکی لپ تاپ خود استفاده کنید، میبایست به آپدیت درایور کارت گرافیک لپ تاپ خود اهمیت دهید. درواقع نصب کردن درایور کارت گرافیک لپ تاپ، کار سختی نبوده و با مراحل سادهای انجام میشود. گاهی اوقات، هنگام نصب کردن درایور کارت گرافیک Intel بر روی لپ تاپ MSI با ارور و مشکلاتی مواجه میشویم که در این مقاله قصد داریم روش رفع این ارور را به شما توضیح دهیم. پس حتما تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
برطرف کردن خطا هنگام نصب کردن درایور کارت گرافیک
همانطور که خودتان اطلاع دارید، همهی لپ تاپها، دارای گرافیکهای مجتمع یا به اصطلاح دیگر آنبورد هستند. ولی تنها تعدادی از لپ تاپها به کارتهای گرافیک مجزا از جمله AMD و NVIDIA مجهز هستند. در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با گرافیکهای آنبورد اینتل توضیحاتی را ذکر کنیم.خوب است بدانید که درایورهای کارت گرافیک اینتل در تعدادی از لپ تاپها به خوبی نصب و راه اندازی نخواهند شد. در صورت مواجه شدن با این خطا، شرکتی که سیستم را ساخته است از شما درخواست میکند تا درایوها را به جای نصب از وب سایت اینتل، از وب سایت مخصوص آن شرکت نصب نمایید. البته جای خوشحالی است که ترفندهایی جهت دور زدن این خطا وجود دارد تا بتوانید درایوها را از اینتل نصب نمایید.
دلیل جلوگیری تولید کنندگان از نصب درایورها چیست؟
در صورتعدم نصب درایور یک ارور با عنوان «The driver being installed is not validated for this computer» را مشاهده خواهید کرد. این ارور به معنای آن است که درایور مورد نظر، مخصوص سیستم شما نیست و در نتیجه از شما درخواست میکند تا درایور مناسب سیستم خود را از وب سایت کارخانه سازنده دستگاه، تهیه نمایید و در صورت عدم انجام این کار، درایور متوقف خواهد شد.دلیل اصلی انجام این اقدام آن است که درواقع سازنده دستگاه شما، از برخی تنظیمات در درایور کارت گرافیک اینتل استفاده کرده تا بتواند مانع از نصب کردن درایورهای کارت گرافیک استاندارد و مناسب اینتل، که از طریق وب سایت Intel. com دانلود شدهاند، شود. در اصل کارخانه تولید کننده اعم از ایسر و hp این درخواست را از شما دارد تا درایورهای کارت گرافیک مورد نیاز خود را به جای شرکت اینتل، از وب سایت مخصوص آنها دانلود، نصب و اجرا نمایید.البته جای تاسف دارد که در این شرایط، افراد با مشکلاتی روبرو میشوند؛ یعنی اینکه پس از گذشت مدت زمانی، شرکت تولید کننده درایورهای سیستم را بروزرسانی نخواهد کرد. همچنین کاربران به منظور برطرف کردن مشکلات و افزایش سرعت کارکرد سیستم خود به ورژنهای جدیدی از درایور کارت گرافیک نیاز دارند که در بسیاری از مواقع به احتمال زیاد دانلود و نصب نسخههای جدید تنها از وب سایت اینتل فارسی قابل دستیابی است.
دلیل اصلی فعال کردن این تنظیمات توسط تولید کنندگان را میتوان احتیاط بیش از اندازه آنها دانست. درواقع تولید کنندگان تنها به درایورهایی مجوز اجرا شدن بر روی سیستم کاربران را صادر میکنند که از پیش توسط خودشان مورد بررسی و آزمایش قرار گرفته باشد.به این نکته توجه داشته باشید که در صورتیکه سیستم شما نه تنها دارای کارت گرافیک آنبورد اینتل است، بلکه از دیگر کارت گرافیکهای مجزا مانند آی ام دی و انویدیا نیز برخوردار است، آپدیت کردن درایور اینتل سبب ایجاد مشکلاتی میشود. از اینرو میبایست محتاطتر اقدام نمایید. به صورت کلی اگر روزی مجبور شدید تا درایورهای آپدیت شده اینتل را نصب کنید، از بروز بودن این درایورهای کارت گرافیک مجاز مانند آی ام دی و انویدیا کاملا مطمئن شوید.
روش نصب درایور کارت گرافیک به طور دستی
اگر قصد نصب درایورها به صورت دستی بر روی لپ تاپ خود را دارید، باید به جای استفاده از فضای ویزارد نصب درایور دانلود شده از طریق وب سایت مخصوص اینتل، درایورهای اینتل را به طور دستی و با استفاده از Device Manager نصب نمایید. توجه داشته باشید که تنها برای اولین بار نیاز به انجام این کار است و بعد از آن به راحتی میتوانید درایورهای اینتل را به صورت عادی نصب نمایید.در اولین گام میبایست نسبت به دانلود کردن درایورهای گرافیک مخصوص سیستم مورد نظر اقدام کنید. به منظور دانلود کردن درایورها ابتدا به وب سایت اینتل مراجعه کرده و سپس به جای دانلود نسخه exe، نسخه زیپ مدل مد نظر خود را دانلود نمایید. سپس باید فایلی را که دانلود کردهاید، داخل یکی از پوشههای موجود در سیستم از حالت فشرده خارج نمایید. به منظور انجام این اقدام ابتدا میبایست با کلیک راست بر روی فایل زیپ دانلود شده، بر روی گزینه «Extract File» کلیک نمایید.پیش از آنکه مراحل بعدی را انجام دهید، به منظور نشان دادن پسوند اسم فایلهای مورد نظر، در صورت انجام ندادن بعضی از اقدامها، میبایست مراحلی را طی کنید. درواقع انجام این کار باعث میشود تا پیدا کردن فایلهای ضروری با پسوندهای مد نظر خود آسان و سریعتر انجام شود.
ابتدا اگر ویندوز ۱۰ بر روی سیستم شما نصب است، File Explorer را باز کنید و سپس زبانه «View» را انتخاب کرده و پس از آن باید تیک گزینه File name extensionc را که در قسمت show/hide وجود دارد را غیر فعال کنید. همچنین در ویندوز ۷، باید بخش windows Explorer را باز کرده و سپس مسیر Organize > Folder and search options > View را طی کنید. در این قسمت باید نسبت به غیر فعال کردن تیک کادر «Hide extensions for known file types» اقدام کرده و در پایان گزینه «OK» را انتخاب کنید.در مرحله بعد بر روی گزینه Device Manager کلیک کنید تا باز شود. البته در ویندوز ۱۰ باید بر روی منوی استارت راست کلیک نمایید و همچنین میتوانید از طریق کیبورد، کلیدهای Windows+x را بزنید و پس از آن به انتخاب گزینه «Device Manager» بپردازید. بنابراین در ویندوز ۷ مراحل کمی متفاوتتر بوده و شما باید کلیدهای Windows+R را بزنید و سپس عبارتی با عنوان «devmgmt. msc» را نوشته و کلید اینتر را بزنید.
در این مرحله شما باید در قسمت Device Manager، گزینه Display adapters را انتخاب کنید تا قسمتهای مرتبط به آن نمایش داده شوند. پس از این بر روی HD Graphics Intel R، کلیک راست کرده و نسبت به انتخاب گزینه «Properties» اقدام نمایید. در گام بعدی در پنجره Properties باید بر روی زبانه Driver کلیک و گزینه Update Driver را انتخاب نمایید.در اینجا یک بخشی به شما نمایش داد میشود که باید قسمت Browse my computer for driver software را انتخاب کنید. پس از این کادر Let me pick from a list of available drivers on my computer را انتخاب نمایید. به این نکته توجه کنید که به هیچ عنوان نباید بر روی گزینه Browse، که در قسمت بالایی کادر قرار گرفته، کلیک کنید.در این مرحله یک پنجره جدید باز و به شما نمایش داده خواهد شد. در قسمت پایین سمت راست، یگ گزینه کادر با عنوان Have Disk دیده میشود که باید بر روی آن کلیک نمایید. سپس یک پنجره جدید با نام Install From Disk نشان داده میشود که شما باید گزینه Browse که در این پنجره قرار دارد را انتخاب نمایید.
در مرحله بعدی حتما باید به پوشهای که درایور شما در آن قرار گرفته، وارد شوید. در این قسمت، باید بر روی پوشه Graphics که در پوشه اصلی قرار گرفته، دو بار کلیک نمایید. در صورتیکه شما در لپ تاپ خود از نسخه ۶۴ بیتی ویندوز استفاده مینمایید، باید بر روی فایل «igdlh64. inf» و در صورتیکه از نسخه ۳۲ بیتی ویندوز استفاده مینمایید، میبایست بر روی فایل «igdlh32. inf» دو بار کلیک نمایید.
توجه داشته باشید که ممکن است اسم این فایل در نسخههای گوناگون، فرق داشته باشد. در صورتیکه فایل inf file را در مسیر مشخص شدن مشاهده نکردید، میبایست در پوشه دیگری با نام Graphics دنبال اسمهایی که آخر آنها با inf تمام شده، باشید. پس از این شما باید یک گزینه را انتخاب نمایید که در نام آن اعدادی نظیر ۶۴.۳۲ و در برخی مواقع ۸۶ وجود داشته باشد. توجه کنید که در زمان انتخاب این مورد میبایست به ۳۲ بیتی و یا ۶۴ بیتی بودن ویندوز خود بسیار دقت نمایید.
در نهایت بر روی گزینه OK کلیک کنید. در این قسمت مشاهده خواهید کرد که درایوری که توسط شما انتخاب شده است، درواقع به عنوان تنها گزینه در فهرست درایورهای در دسترس نشان داده میشود. در این مرحله باید گزینه Next را انتخاب نمایید تا مراحل نصب طی شود. از اینرو شما قادر هستید تا درایورهای مورد نیاز خود را از وب سایت اینتل نصب نمایید. هنگامی که شما برای اولین بار، تمامی مراحل ذکر شده در قسمت قبل را انجام دهید، در دیگر دفعات به آسانی میتوانید تمامی درایورهای جدید مورد نیاز خود را از طریق وب سایت اینتل دانلود کنید و آنها را به صورت مستقیم و یا با کمک اجرای فایلهای نصبی مطمئن و استاندارد exe، بر روی درایورهای فعلی خودتان نصب کنید.
سخن پایانی
توجه کنید که در صورتیکه شما میخواهید از همه ابعاد گرافیکی لپ تاپ خود استفاده نمایید، انجام مراحل نصب و همچنین آپدیت درایور کارت گرافیک لپ تاپ اهمیت بسیار زیادی داشته و باید مورد توجه شما قرار بگیرد. در واقع نصب درایور کارت گرافیک لپ تاپ کار سخت و پیچیدهای نبوده و تنها به کمی دانش و آموزش نیاز دارد و اگر شما روش کار با رایانههای جدید را بدانید، به راحتی با مطالعه مطلب ذکر شده قادر به انجام آن خواهید بود.
ام اس آی توتال نمایندگی رسمی ام اس آی در تهران بوده و دارای خدمات تعمیر مانیتور ام اس آی ، تعمیر کارت گرافیک ام اس آی ، تعمیر مادربرد ام اس آی و تعمیر لپ تاپ ام اس آی می باشد . برای مشاوره با شماره ۴۵۱۰۲ ۰۲۱ تماس حاصل فرمایید.