علائم و علت خرابی هارد دیسک لپ تاپ MSI چیست؟

خرابی هارد دیسک لپ تاپ MSI

از جمله دستگاه‌های ذخیره اطلاعات غیر فرار، درایو دیسک سخت است. این دستگاه به طور عادی در سیستم رایانه نصب و همچنین به صورت مستقیم به کنترل کننده دیسک مادربرد رایانه نیز وصل می‌شود. خوب است بدانید که این مجموعه شامل یک یا چندین نوع دیسک دایره‌ای مانند بوده که در درون یک محفظه به طور محکم قرار گرفته است. همچنین داده‌ها از طریق یک نوع هد مغناطیسی بر روی صفحه نوشته شده است که در زمان چرخیدن با سرعت زیاد بر روی آن‌ها به حرکت در می‌آیند. در برخی مواقع هارد دیسک لپ تاپ به دلایلی دچار خرابی می‌شود که در این مقاله قصد داریم برخی از این علائم را ذکر کنیم.

 

مهمترین علائم سوختن هارد دیسک لپ تاپ msi

 

خوب است بدانید که تمامی دیسک‌های سخت داخلی در یک مکان درایو قرار می‌گیرند و با از طریق کابل SCSI، ATA یا SATA به مادربرد وصل خواهند شد و از طریق متصل شدن به PSU رایانه که خود یک واحد منبع تغذیه است، تغذیه می‌شوند. از جمله داده‌های ذخیره شده در هارد دیسک رایانه می‌توان به سیستم عامل، انواع پرونده‌های شخصی کاربران، نرم‌افزار نصب شده و… اشاره کرد.هارد را می‌توان از حساس‌ترین قطعات یک لپ تاپ یا کامپیوتر دانست. در صورت خرابی و سوختن هارد لپ تاپ، دسترسی مجدد به اطلاعات بسیار سخت و مشکل ساز می‌شود و علاوه‌بر این عملکرد دستگاه با اختلال مواجه می‌شود. همچنین یک کامپیوتر یا لپ تاپی که دارای هارد معیوب یا سوخته باشد، از هیچ قدرتی در اجرا کردن بخش‌های دیجیتالی مختلف برخوردار نخواهد بود. در این حالت اغلب مشکل با نمایش یک صفحه آبی و ریستارت شدن مکرر دستگاه نشان داده می‌شود.

 

 

علت خراب شدن و سوختن هارد لپ تاپ چیست؟

همانطور که می‌دانید، هارد یک قطعه بسیار حساس و آسیب‌پذیر بوده به دلیل ناهماهنگی بسیار کوچک، عملکرد صحیح خود را از دست می‌دهد. دلایل بسیاری سبب سوختن و خراب شدن هارد لپ تاپ می‌شود که تمامی آن‌ها بر اثر بی‌توجهی کاربران بوده و در نهایت سبب از بین رفتن هارد می‌شود.از جمله عوامل معمولی که سبب سوختن هارد دیسک لپ تاپ می‌شوند، می‌توان به برخورد ضربه، نفوذ مایعات شیمیایی، نفوذ آب و یا برخورد رطوبت و… اشاره کرد. البته برخی از عوامل را می‌توان اصلی‌ترین دلایل سوختن هارد باشند که نوسانات برق و عبور ولتاژ‌های غیر استاندارد از جمله آن‌ها است که در این مواقع، قطعات هارد به دلیل سوختگی، شکل اصلی و فرم فیزیکی خود را از دست خواهند داد.

 

کدام قسمت‌های هارد دچار سوختگی می‌شوند؟

از جمله موضوعاتی مهمی که باید مورد توجه کاربران قرار بگیرد، این است که مشکل سوختن هارد لپ تاپ برای یکی از سه قسمت هد، برد هارد و موتور اتفاق می‌افتد. وصل شدن مدار‌های داخلی سبب خرابی و سوخته شدن این قطعات هارد خواهند شد. در بسیاری از مواقع می‌توان طی فرایندی هد و برد سوخته‌ی هارد را جراحی و تعویض کرد و در نتیجه عملکرد سیستم را برگرداند.البته بدانید که مشکل اصلی که همان سوختن موتور است را نمی‌توان با عوض کردن قطعه رفع کرد. از این‌رو باید در چنین موقعیتی یک هارد جدید را جایگزین هارد فعلی نمایید؛ زیرا موتور به بدنه هارد وصل بوده و امکان جدا شدن آن وجود ندارد.

خرابی هارد دیسک لپ تاپ MSI

مهمترین نشانه‌های سوختن هارد لپ تاپ

با مشاهده برخی از نشانه‌ها می‌توان متوجه سوخته شدن هارد لپ تاپ شد که از مهمترین آن‌ها می‌توان به افزایش دمای هارد، عدم روشن لپ تاپ، مشاهده صفحه آبی در لپ تاپ، فعالیت نکردن هارد، روشن شدن هارد با یک صدای مشابه تق تق به طور یکنواخت، عدم چرخیدن موتور هارد، شنیدن انواع صدا‌های غیر عادی و ریز از رایانه اشاره کرد.تمامی افرادی که از لپ تاپ یا کامپیوتر استفاده می‌کنند، دارای انواع عکس، تصاویر، فایل‌های صوتی، اسناد و فال‌های شخصی، اسناد و… هستند که اغلب این موارد را بر روی هارد دیسک خود ذخیره و نگهداری می‌نمایند و افراد بسیار کمی از عمر محدود هارد خبر داشته و از این نگران از بین رفتن اطلاعات خود نیستند.می‌توان گفت که به صورت متوسط عمر حدودی یک هارد لپ تاپ یا کامپیوتر با در نظر گرفتن مدل آن و شرکت تولید کننده بین ۵ الی ۱۰ سال است. البته اگر هارد در معرض انواع تغییرات شدید دما، رطوبت و همچنین حرکت قرار بگیرد، عمر آن نیز به صورت قابل توجهی کاهش می‌یابد.به دلیل آنکه امروزه بسیاری از افراد از لپ تاپ و هارد‌های اکسترنال استفاده می‌کنند که بیش از اندازه حرکت و جابجا می‌شوند، سبب شده تا عمر آن‌ها تا حدودی زیاد کم شود و به ۳ الی ۵ سال تغییر کند و از این بابت می‌توان گفت که این مدت زمان جهت ذخیره کردن فایل‌های ضروری بسیار کم خواهد بود.در یک حالت عالی و خوب، هارد دیسک لپ تاپ شما به مرور زمان و به آرامی خراب شده و از این‌رو فرصت لازم را برای شما فراهم می‌کند تا عکس العملی از خود نشان دهید و یک کپی از تمامی فایل‌ها و اطلاعات خود تهیه نمایید و همچنین پیش از آنکه هارد دیسک شما عملکرد خود را از دست بدهد، آن را تعویض نمایید. در قسمت قبل به صورت خلاصه برخی از نشانه‌های خراب شدن دیسک را ذکر کردیم و در ادامه به صورت مختصر آن‌ها را توضیح خواهیم داد. مباحثی که در ادامه این مطلب ذکر خواهد شد، شما را از عمر باقی مانده هارد خود آگاه می‌کند.

 

  • کاهش سرعت لپ تاپ و هنگ کردن‌های مکرر و مشاهده صفحه آبی رنگ

مشاهده هر یک از این سه نشانه‌، دلایل نامعلومی دارد که ممکن است میلیون‌ها عامل باعث رخ دادن آن شوند. با این وجود بهتر است که شما در صورت مواجه شدن با هر یک از این موارد، در اسرع وقت نسبت به تهیه یک نسخه پشتیبان از تمامی اطلاعات خود اقدام نمایید. در صورتی‌که نشانه‌های ذکر شده بعد از انجام یک نصب جدید و یا در شرایط کاملا امن ویندوز رخ داد، به احتمال بسیار زیاد دلیل اصلی آن وجود یک مشکل سخت افزاری و یا خراب بودن هارد دیسک دستگاه شما است.

 

  • وجود انواع دیتاهای خراب در هارد دیسک

در صورتی‌که در لپ تاپ یا کامپیوتر خود فایل‌هایی با دیتاهای خراب مشاهده می‌کنید و همچنین اگر تعدادی از فایل‌های شما به صورت اتفاقی ناپدید می‌شوند، بدانید که مشکلی وجود دارد و باید به بررسی و رفع آن بپردازید. عوامل بسیار زیادی سبب وجود این نشانه‌ها است که در کل شما باید بدانید که این مسئله نشان دهنده وجود مشکل در هارد شما و خراب شدن تدریجی آن است.

 

  • بدسکتور

قسمت‌هایی از هارد دیسک را بدسکتور‌ها تشکیل داده‌اند که قابلیت حفظ یکپارچگی داده‌ها را ندارند. البته خوب است بدانید که آن‌ها به صورت اتوماتیک با کمک سیستم عامل پوشانده و حفظ می‌شوند و از این رو شناختن آن‌ها مخصوصا در مواقعی که تعداد زیادی از هارد‌ها به صورت واحد در حال استفاده شدن هستند، کار ساده‌ای نیست. در کل اگر دارای بدسکتور باشید، به معنای مشکل و یک نشانه بد است.شما می‌توانید جهت شناسایی برخی از خطا‌هایی که ویندوز دستگاه هنوز به آن پی نبرده است، یک بررسی دستی بر روی دیسک انجام دهید. اگر ویندوز نصب شده بر روی دستگاه شما ویندوز ۷ است، به بخش Start مراجعه و سپس دکمه computer را انتخاب نمایید. در مرحله بعد بر روی دیسک یا درایوی که قصد چک کردن آن را دارید، کلیک کرده و سپس بر روی گزینه Properties کلیک کنید و باید زبانه‌ی Tools را انتخاب و مجدد روی گزینه Check now کلیک و در پنجره باز شده Checking Disk تیک دو گزینه Automatically fix file system errors و Scan for an attempt recovery of bad sectors را فعال کنید. پس از انجام این مراحل، ویندوز قادر است تا به بررسی تمامی بدسکتور‌ها بپردازد.

 

  • شنیده شدن انواع صدا‌های غیرعادی از هارد دیسک

زمانی که شما انواع صدا‌های غیر عادی از هارد دیسک دستگاه را می‌شنوید، به معنای دیر شدن است. در‌واقع شنیدن صدا‌های مکرر که اغلب با نام کلید مرگ شناخته شده‌اند، نتیجه فعالیت هد به منظور خماندن یا نوشتن بر روی هارد بوده که با یک خطا روبرو شده است. همچنین اگر شما صدا‌های سخت فعالیت کردن یا جیغ مانند را شنیدید، به معنای خراب بودن قسمتی از سخت‌افزار دستگاه است.

 

  • داده‌های M. A. R. T

امروزه با پیشرفت تکنولوژی دستگاه‌هایی طراحی و تولید شده‌اند که عملکرد اصلی آن‌ها، پیش بینی و تشخیص خرابی هارد دیسک از طریق خواندن داده‌های S. M. A. R. T (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology) است. در‌واقع سیستم عامل وظیفه ضبط تمامی این داده‌ها را دارد.البته جای تاسف بوده که روش S. M. A. R. T مانند دیگر روش‌های ذکر شده، در تشخیص و پیش بینی دقیق خرابی هارد مطمئن نبوده و در بسیاری از مواقع مشاهده شده که خراب شدن هارد قبل از اطلاع S. M. A. R. T رخ داده است.

 

روش برگرداندن اطلاعات هارد دیسک سوخته لپ تاپ MSI

از جمله مسائل مهمی که حتما باید توسط متخصصان و کارشناسان مجرب انجام شود، بازیابی اطلاعات بعد از یافتن مشکل سوختن هارد لپ تاپ است. حتما این نکته را مورد توجه قرار دهید که تعمیر هارد، باید با رعایت استاندارد و به صورت اصولی انجام شود و باید جهت انجام این کار به نمایندگی دستگاه خود مراجعه نمایید تا مجبور به پرداخت هزینه‌های هنگفت نیز نباشید.

ام اس آی توتال نمایندگی رسمی ام اس آی در تهران بوده و دارای خدمات تعمیر مانیتور ام اس آی ، تعمیر کارت گرافیک ام اس آی ، تعمیر مادربرد ام اس آی و تعمیر لپ تاپ ام اس آی می باشد . برای مشاوره با شماره ۴۵۱۰۲ ۰۲۱ تماس حاصل فرمایید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *