لپ تاپ گیمینگ بخرم یا کنسول بازی

لپ تاپ گیمینگ بخرم یا کنسول بازی

لپ تاپ گیمینگ بخرم یا کنسول بازی؛ اگر از علاقه‌مندان به بازی‌های ویدئویی چه آفلاین و چه مولتی‌پلیر هستید؛ بی‌شک این سوال در ذهن‌تان نقش بسته است؛ لپ تاپ گیمینگ بخرم یا کنسول بازی؟ کدامیک برای بازی بهتر است؟ بودجه‌ی ما چه حق انتخابی به می‌دهد؟ آیا اصلا مقایسه کنسول بازی با لپ تاپ گیمینگ کار درستی است؟ در این مطلب سعی بر این است که به همچین پرسش‌هایی پاسخ داده شود و با بیان نکاتی شما عزیزان را در انتخاب خود راهنمایی کنیم.

قبل از اینکه به یک نتیجه قطعی برسیم که بین کنسول بازی یا لپ تاپ گیمینگ کدام را انتخاب کنیم؛ باید مزایا و معایب هرکدام را در نظر بگیریم. البته این معایب و مزایا در هر پلتفرم سلیقه‌ای سلیقه ممکن است و می‌تواند فرد به فرد متفاوت باشد. به بیان ساده‌تر، ممکن است یک ویژگی از نظر فردی جزو معایب به‌شمارآید ولی از نظر شخصی دیگر یک نکته مثبت باشد! بنابراین هر چیزی که در این مقاله به عنوان سود یا زیان مطرح می‌شود را با استانداردها و سلیقه خود بسنجید.

لپ تاپ گیمینگ بخرم یا کنسول بازی
لپ تاپ گیمینگ بخرم یا کنسول بازی

ویژگی‌های کنسول بازی

کنسول‌ بازی به تعریف خاصی نیاز ندارد. این دستگاه‌ بصورت تخصصی طراحی و ساخته شده‌ تا بتوانند بهترین کیفیت و گیم‌پلی را برای شما یه ارمغان بیاورد. زمانی که موضوع صحبت بازی‌های ویدیویی باشد؛ انتخاب برترین‌های این زمینه، کنسول‌های بازی است. این دستگاه‌ها قادرند نیازهای گیمرهای فراوانی را پوشش دهند. یک کنسول بازی می‌تواند طیف گسترده‌ای از پلیرهای مبتدی تا حرفه‌ای را راضی کند. بازی‌هایی که برای کنسول‌ها طراحی و ارائه می‌شوند، وضعی بهتری نسبت به بازی‌های دیگر دستگاه‌ها دارند. از آنجایی که سخت‌افزار کنسول‌ها تمام و کمال برای انجام بازی‌های ویدویویی بهینه شده؛ بنابراین طبیعی است که بتواند تجربه لذت‌بخشی برای کاربران ارائه دهد. به‌طور کل می‌توان قابلیت‌های کنسول‌های بازی را به این صورت دسته بندی کرد:

  1. تمرکز اختصاصی روی انجام بازی
  2. گیم‌پلی بسیار پیشرفته
  3. بعضی بازی‌ها بصورت اختصاصی فقط برای کنسول ارائه می‌شوند
  4. سخت‌افزار و نرم‌افزار برای بازی بهینه شده
  5. هزینه کمتر نسبت به لپ‌تاپ گیمینگ

کنار لیست ویژگی‌های سودمند کنسول‌های بازی، عدم توانایی جابجایی آنها نقطه ضعفی است که همواره موجب می‌شود برتری با لپ‌تاپ‌های گمینگ باشد. البته موارد دیگری وجود دارد که موجب می‌شوند لپ تاپ‌های گیمینگ برتری داشته باشند؛ سخت‌افزارهای دیگر همچون نمایشگر، اسپیکر و سیستم صوتی. که با خرید لپ‌تاپ گیمینگ، از خرید این موارد بی‌نیاز خواهید شد.

ویژگی‌های کنسول بازی
ویژگی‌های کنسول بازی

لپ تاپ گیمینگ

لپ تاپ گیمینگ به‌طور کل به لپ‌تاپ‌هایی گفته می‌شود که مخصوص بازی‌های ویدیویی طراحی و عرضه می‌شوند. این لپ‌تاپ‌ها هم از لحاظ ظاهری و هم از نظر کانفیگ داخلی از دستگاه‌های دیگر متفاوت هستند. طبق این گفته خرید آنها برای استفاده‌هایی جز گیمینگ و اجرای بازی ویدئویی زیاد منطقی نیست! گاهی پیش می‌آید که برخی از افراد به بهانه اینکه این لپ‌تاپ‌ها سخت‌افزار بالاتری از دستگاه‌های دیگر دارند؛ آنها را برای انجام کارهای گرافیکی خریداری می‌کنند. اما آیا واقعا چنین کاری درست است یا می‌تواند به ضررشان باشد؟ پاسخ در اکثر موارد خیر! امروزه طیف گسترده‌ای از نرم‌افزارهای گرافیکی به‌گونه‌ای بهینه شده‌اند که هنگام اجرا شدن تمام هسته‌های پردازنده را درگیر نمی‌کنند.

آنها با تقسیم وظایف خوبی که میان سخت‌افزارهای گوناگون دستگاه‌ انجام می‌دهند؛ می‌توانند عملکرد قابل قبولی حتی روی دستگاه‌های متوسط داشته باشند.

تولیداتی که امروزه در سراسر جهان به صورت عمده صورت می‌گیرد؛ تمامی نیازها و سلایق را پوشش می‌دهد.

بنابراین بهتر است که دستگاه خود را متناسب با نیازی که دارید؛ انتخاب کنید. مجبور نیستید برای انجام کارهای گرافیکی، لپ‌تاپ‌های گیمنیگ که اغلب وزن بالایی هم دارند را با خود حمل کنید. اگرهم جابه‌جایی ندارید بهتر است که کیس‌های کامپیوتری تهیه کنید. اما علت اینکه لپ تاپ های گیمینگ تا این حد خواهان دارند چیست؟

لپ تاپ گیمینگ
لپ تاپ گیمینگ

ویژگی‌های لپ‌تاپ گیمینگ

امکان دارد وقتی صحبت از لپ تاپ گیمینگ باشد، برندهایی مثل Razer Blade یا MSI به ذهن‌تان برسد. اما امروزه اکثر کمپانی‌های سازنده لپ‌تاپ، سری گیمینگ خود را راه‌اندازی کرده‌ و برای علاقه‌مندان این حوزه نیز تولیدات اختصاصی دارند. خصوصیات لپ تاپ های گیمینگ به اندازه‌ای آشکار است که با چند جست و جو ساده می‌توان به انواع مدل‌های آن و مقایسه آنها با یکدیگر دسترسی پیدا کرد. از خصوصیات ظاهری گرفته تا ویژگی‌های سخت‌افزاری لپ تاپ‌های گیمینگ، به‌نوعی با دیگر لپ تاپ ها متفاوت هستند.

البته به قدرت سی‌پی‌یو یا گرافیک بالا به صورت تک بعدی نگاه نکنید. لپ‌تاپ‌هایی که برای کارهای گرافیکی طراحی و عرضه شده‌اند نیز پردازنده قدرتمند و کارت گرافیک بسیارخوبی دارند؛ این امکان را هم دارند که برای بازی‌های ویدیویی مناسب باشند اما نه مثل لپ‌تاپ‌های گیمینگ. لپ‌تاپ‌های گیمینگ برای استفاده‌های همه‌جانبه و طولانی مدت بهینه شده‌اند. زمان انجام بازی، تمام بخش‌های سی‌پی‌یو و کارت گرافیک درگیر می‌شوند تا بتوانند جلوه‌های صوتی و تصویری، گیم‌پلی، فرمان‌های مختلف و … را بدون افت کیفیت اجرا کنند.

مداوم بودن این عمل، آن هم برای چندین ساعت، چیزی است که در توان سخت افزاری دیگر دستگاه‌ها نیست! شاید قادر باشید با مک‌بوک‌های سری M1 اپل تجربه خوبی داشته باشید؛ اما احتمالا بعد از گذشتن یک ساعت دیگر بازدهی قبلی را نداشته باشید.

لپ‌تاپ‌های گیمینگ نیازمند به یک سیستم خنک کننده قوی هستند و هر لپ ‌تاپ گیمینگی که بتواند گرمای داخلی پردازنده را بهتر و زودتر خارج کند؛ در این ماراتن برنده خواهد بود. عملکرد سنگین و طولانی مدت سی پی یو و کارت گرافیک، گرمای زیادی تولید می‌کند که می‌تواند به حود پردازنده یا حتی دیگر قطعات آسیب بزند. بنابراین فن‌هایی دوگانه یا چهارگانه با شیارهای متعدد و دقیق روی بدنه این لپ‌تاپ‌ها تعبیه شده که بتواند گرما را به بیرون هدایت کند.

البته این به تنهایی کافی نبوده و عده‌ی کثیری از گیمرها همراه لپ‌تاپ خود از کول‌پد استفاده می‌کنند. از جمله خصوصیات مهم لپ‌تاپ‌های گیمینگ می‌شود به موارد زیر اشاره کرد:

  1. سی پی یو قدرتمند به همراه گرافیک داخلی بالا
  2. وجود پورت‌های زیاد روی بدنه کیس
  3. نمایشگر وضوح بالا و نرخ نوسازی بالا
  4. سیستم صوتی پیشرفته و حرفه‌ای
  5. کارت گرافیک اکسترنال قدرتمند
  6. سیستم خنک‌کننده قدرتمند
  7. صفحه کلید متفاوت
  8. بهینه شده برای کاربردهای طولانی مدت و همه جانبه

لپ‌تاپ‌های گیمینگ علاوه بر قابلیت‌های ذکر شده؛ نمایشگر بزرگ‌تری نیز دارند. ممکن است که خرید آنها با توجه به امکاناتی که دارند انتخابی منطقی باشد؛ اما با نگاهی به قیمت‌شان امکان دارد اما و اگرهای زیادی برایتان به‌وجود آید. همچنان این پرسش پیش می‌آید؛ که لپ تاپ گیمینگ بهتر است یا کنسول بازی؟ برای پاسخ به این پرسش ادامه مطلب را مطالعه کنید.

ویژگی‌های لپ‌تاپ گیمینگ
ویژگی‌های لپ‌تاپ گیمینگ

مزیت های لپ تاپ گیمینگ نسبت به کنسول بازی

در مقایسه لپ تاپ گیمینگ بخرم یا کنسول بازی، یک مقایسه سخت‌افزاری همه‌جانبه است. بی‌شک سخت‌افزار مخصوص بازی بهینه‌تر از سخت‌افزاری همه‌کاره است؛ ولی آیا تمامی اوقات سخت‌افزار تخصصی بهتر است؟ شما با لپ‌تاپ گیمینگ علاوه بر بازی کردن می‌توانید فیلم تماشا کنید؛ از ابزارهای مختلفی مثل نرم‌افزارهای گرافیکی بهره ببرید؛ با نرم‌افزارهای موسیقی کار کنید و دیگرامکانات که تنها با یک تیر چند نشان را می‌زنید. اما در کنسول بازی چنین خبری نیست. شما تنها کاری که قراره انجام دهید بازی کردن است! آن‌هم بازی‌هایی که عموما باید اورجینال باشد و هزینه‌بر است. درصورتی که بازی‌های بی‌شماری برای لپ‌تاپ‌های گیمینگ وجود دارند که کرک شده هستند و قابل تهیه می‌باشند. نکته هم دیگر این است که شما با خرید لپ تاپ گیمینگ، علاوه بر دستگاهی برای اجرای بازی، یک نمایشگر باکیفیت و سیستم صوتی مناسب هم خواهید داشت. در صورتی که هنگام خرید کنسول بازی،  برای دست‌ یافتن به تجربه‌ای بهتر، باید نمایشگرخوب و سیستم صوتی مناسبی نیز تهیه کنید. مزیت دیگر لپ تاپ استفاده راحت در محیط ‌های خارج از خانه می‌باشد. اما برای کنسول باید به تلویزیون و برق خانگی دسترسی داشته باشید. پس بر اساس کوارد بیان شده؛ لپ تاپ گیمنیگ می‌تواند انتخاب بهتری باشد.

اما علت فروش بالای کنسول‌های بازی چیست؟

شاید یکی از مهمترین علل ترجیح کنسول‌های بازی به لپ‌تاپ‌ یا سیستم، بازی‌هایی است که به‌صورت انحصاری برای آنها تولید می‌شود. شرکت‌های عرضه‌کننده کنسول‌هایی چون ایکس‌باکس و پلی‌استیشن با خرید کمپانی‌های تولیدکننده بازی، آنها را وادار به تولید بازی های اختصاصی برای دستگاه‌های خود می‌کنند. بدین صورت اگر شما از طرفداران یا پلیرهای یک بازی خاص هستید؛ تنها راهی که باقی می‌ماند این است که کنسول آن کمپانی را تهیه کنید. افراد زیادی در دنیا چنین کاری را انجام می‌دهند و شاید چندان مشکلی هم نداشته باشند. فاکتور دیگری که باید در مقایسه خود درنظر داشته باشید رابط کاربری می‌باشد. برای مثال، در مقایسه یک لپ تاپ گیمینگ با پلی‌استیشن باید توجه داشته باشید که رابط کاربری پلی‌استیشن روان‌تر از لپ‌تاپ‌های گیمنیگ است. زیرا لپ تاپ گیمینگ هر چقدر که پیشرفته باشد؛ به دلیل اینکه سخت‌افزاری همه‌جانبه و عمومی دارد؛ قادرنیست رابط کاربری سریع و روانی همچون کنسول بازی ارائه دهد. علت واضح است؛ زیرا کنسول‌های بازی تنها برای همین کار ساخته شده‌اند ولی لپ‌تاپ‌های گیمینگ وظایف دیگری هم برعهده دارند. لپ‌تاپ‌های گیمینگ به علت پردازنده قدرتمند و گرافیک بالا، مصرف انرژی زیادی دارند. بسیاری از آنها زمان بازی کردن بیشتر از ۲ یا ۳ ساعت روشن نخواهند ماند. بر این اساس نیاز همیشگی به شارژر خواهید داشت. آخرین نکته هم قیمت مقرون به صرفه کنسول های بازی نسبت به راه اندای سیستم یا لپ ‌تاپ های گیمینگ است.

اما علت فروش بالای کنسول‌های بازی چیست؟
اما علت فروش بالای کنسول‌های بازی چیست؟

لپ تاپ گیمینگ بخرم یا کنسول بازی ؟

در این مطلب به مقایسه‌ی لپ‌ تاپ گیمینگ با کنسول بازی پرداختیم تا شما کاربران عزیز بهترین تصمیم را بگیرید. البته که سلیقه شما نقش به‌سزایی در این تصمیم‌گیری دارد. بعضی از افراد هر دو محصول را تهیه می‌کنند زیرا بازی کردن شغل و منبع درآمد آنها می‌باشد. اما اگر هدف شما تفریح و پرکردن اوقات فراغت است ممکن است بین خرید کنسول یا لپ تاپ گیمینگ تردید داشته باشید. برای رفع این تردید باید ابتدا شرایط خودرا بسنجید. اینکه تا  می‌خواهید حرفه‌ای یا تفننی بازی کنید. بیشتر افراد بازی کردن را یک سرگرمی می‌دانند که شاید هفته‌ای یک یا دومرتبه انجام دهند. بنابراین برای آنها کنسول گزینه‌ی مناسبی است. اما اگر قصد دارید پا به عرصه حرفه‌ای بگذارید و نیم‌نگاهی هم به عنوان شغل به آن داشته باشید لپ تاپ یا کامپیوتر‌های گیمینگ گزینه‌ی عاقلانه‌ای است.

نمایندگی MSI

ام اس آی توتال نمایندگی رسمی ام اس آی در تهران بوده و دارای خدمات تعمیر مانیتور ام اس آی، تعمیر کارت گرافیک ام اس آی، تعمیر مادربرد ام اس آی و تعمیر لپ تاپ ام اس آی می باشد . برای مشاوره با شماره ۴۵۱۰۲ ۰۲۱ تماس حاصل فرمایید.
Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *