علائم و علت خرابی مادربرد لپ تاپ
دسته بندی:
زمان مورد نیاز برای مطالعه: 1 دقیقه

فهرست مطالب

از جمله قطعات اصلی و مهم کامپیوتر مادربرد است که در‌واقع به معنای برد اصلی یا همان برد مادر کامپیوتر شناخته شده و دارای وظایف گسترده‌ای است. از مهمترین و اصلی‌ترین کاربرد‌های مادربرد، کنترل پردازشگر مرکزی و همچنین برقراری ارتباط بین پردازشگر مرکزی با دیگر قسمت‌ها است. در این مطلب قصد داریم شما را با علائم و علت خرابی مادربرد و همچنین سایر اجزای تشکیل دهنده آن به صورت کلی آشنا کنیم. از این‌رو تا انتهای این مقاله ما را همراهی نمایید.

خراب شدن مادربرد

از جمله مشکلات بسیار خطرناک که سبب نابودی سیستم شما می‌شود، خرابی مادربرد است. تعداد زیادی از متخصصان فعال در این زمینه بر این باور هستند که ایجاد خرابی در مادربرد کامپیوتر، به معنای آن است که فرد باید خرید یک سیستم جدید را در اولویت قرار دهد.در صورتی‌که شما در رابطه با سیستم ساختاری لپ تاپ و کامپیوتر‌ها، اطلاعات مختصری داشته باشید، با مادربرد، اهمیت و وظایف آن تا حدودی آشنا هستید. بدون شک این قطعه در کارکرد کلی سیستم نقش اساسی دارد و متخصصان تعمیرات مادربرد، این قطعه را به عنوان قلب کامپیوتر شناخته‌اند. در‌واقع می‌توان گفت که تمامی قسمت‌های مهم دستگاه شما مانند کارت گرافیک، رم و… بر روی مادربرد قرار داده شده است و از این‌رو ایجاد مشکل و خرابی در این قطعه می‌تواند در تمامی قسمت‌های دستگاه مشکل ایجاد کند.در‌واقع شما به عنوان یه فردی که از کامپیوتر یا لپ تاپ استفاده می‌کنید، باید بنداید که چه عواملی سبب خراب شدن مادربرد شده و چرا خراب می‌شود. با شناخت کلی این عوامل تا حدود زیادی می‌توانید مانع از ایجاد آن‌ها شوید و همچنین در صورت روبرو شدن با هر یک از این دلایل، در اسرع وقت آن‌ها را رفع نمایید.
همانطور که گفته شد، مادربرد یکی از اصلی‌ترین قسمت‌های کامپیوتر بوده که موظف است تا پردازشگر مرکزی را کنترل نماید و ارتباط بین این اجزا با دیگر قسمت‌ها را سازماندهی نماید. از این‌رو با خراب شدن مادربرد، کارکرد کلی سیستم شما مختل می‌شود؛ زیرا پردازشگر قادر نیست تا به تنهایی با هر یک از قطعات رابطه مستقیم برقرار نماید و تنها یک نوع پردازنده است.همچنین مادربرد وظیفه دارد تا تعداد و انواع پورت‌های خروجی و ورودی دستگاه را مشخص نمایند و در اصل به عنوان ستون فقرات دستگاه شناخته شده است. توجه داشته باشید که تمامی قطعات سیستم رایانه‌ای به صورت مستقیم و حتی غیر مستقیم به مادربرد متصل هستند. از این‌رو مادربرد از طریق انواع شاه راه‌های خود از جمله (BUS) یک پل حیاتی و مهم انتقال داده‌ها میان قطعات را به وجود می‌آورد. به صورت کلی می‌توان گفت که مشخصات فنی مادربرد، تفاوت‌های بسیار زیادی را در کارکرد اصلی به وجود نمی‌آورند و تنها می‌تواند به قسمت‌های مهم و اصلی کمک نماید تا در کنار یکدیگر بهتر و سریع‌تر فعالیت نکنند. تمامی این موارد ذکر شده بیانگر آن است که خراب شدن مادربرد تا چه اندازه در عملکرد سیستم رایانه‌ای دستگاه مؤثر است.

در صورت خراب شدن مادربرد چه کنیم؟

زمانی که مادربرد دچار مشکل و خرابی می‌شود، تنها راه حل تلاش کافی جهت بهبود و اصلاح عملکرد آن و همچنین برگرداندن سیستم به روال عادی و قبل است که در غیر این صورت، باید دستگاه جدیدی را خریداری کنید و دستگاه فعلی خود را دور بیندازید. جهت رفع این مشکل راه حل‌های بسیاری وجود دارد که در ادامه ذکر خواهیم کرد.در مرحله اول جهت برگرداندن سلامت کلی مادربرد می‌توانید سوئیچ ”Lid Closed” را بیابید و سپس برای چندین بار آن را فشار دهید. اغلب این سوئیچ کوچک در لپ تاپ‌ها در نزدیکی لولا قرار دارد. زمانی که درب لپ تاپ شما در حالت بسته قرار دارد، این نوع سوئیچ فشرده شده است. امکان اینکه سوئیچ در ”Lid Closed” گیر کرده باشد، نیز وجود دارد و به همین علت صفحه نمایش شما مشکی شده و یا لپ تاپ شروع به فعالیت نخواهد کرد. البته خوب است بدانید که برخی از لپ تاپ ها، دارای سوئیچ مغناطیسی بوده که سبب شده تا این سوئیچ به هیچ عنوان گیر نکنند.علاوه‌بر این می‌تواند جهت رفع این مشکل و اصلاح شدن خرابی مادربرد، سیستم برق‌رسانی را نیز بررسی نمایید. در صورتی‌که با انجام این مراحل مشکل شما برطرف نشد، حتما در اسرع وقت به این مرکز خدماتی معتبر و معروف جهت تعمیر سیستم خود مراجعه نمایید.

 

علائم و علت خرابی مادربرد لپ تاپ

علائم و علت خرابی مادربرد لپ تاپ و کامپیوتر چیست؟

تمامی کاربران باید علائم و نشانه‌های خرابی مادربرد را به خوبی بشناسند و همچنین در رابطه با علت‌های از کار افتادن آن نیز آگاهی کافی داشته باشند. در صورتی‌که با وجود روشن شدن سیستم خود، سیستم شروع به فعالیت نکرد، سیستم شما روشن نشد و یا چراغ روشن شد و فن نیز شروع به فعالیت کرد، اما صفحه نمایش روشن نشد، به معنای وجود مشکل در مادربرد است. البته توجه داشته باشید که شنیدن صدای مادر دیسک نیز را می‌توان از دیگر نشانه‌های خرابی مادربرد دانست.در صورت برخورد و مشاهده هر کدام از موارد ذکر شده در دستگاه خود، بدانید که مادربرد سیستم شما خیلی سریع به تعمیر و بررسی نیاز دارد و باید به یک مرکز خدماتی معتبر جهت تعمیر مراجعه نمایید. توجه داشته باشید که در صورت تعمیر سریع این قطعه و طولانی شدن مشکل آن، با گذشت زمان بر سایر قطعات نیز اثرات منفی گذاشته و سبب اختلال در عملکرد آن‌ها می‌شود. از این‌رو هر چه سریع‌تر نسبت به بررسی و تعمیر این قطعه اقدام نمایید.

مهمترین دلایل خرابی مادربرد عبارت است از:

  • جریان کشیدگی

جریان کشیدگی را می‌توان از مهمترین علت‌های خرابی مادربرد دانست. همانطور که می‌دانید، ساختار کلی مادربرد به نحوی است که وسایل بسیار زیادی به آن وصل می‌شوند. از این جهت تعداد زیادی درگاه‌های گوناگون بر روی مادربرد قرار گرفته است که هر یک از آن‌ها، قدرت و توان خاصی را از خود نشان می‌دهند.از این‌رو در برخی مواقع، قطعه جانبی که به مادربرد متصل است، به توان و قدرت بیشتر نیاز داشته و یا احتمال دارد که با مشکل و اختلال روبرو شده باشد. بنابراین این موضوع سبب می‌شود تا میزان جریان بیشتر از مین برد کشیده شود و در نهایت این قطعه یعنی مادربرد، دچار جریان زدگی شود.به عنوان مثال هنگامی که شما در سیستم خود از فن، کارت‌های غیر مجاز و نامرغوب، حافظه‌های جانبی و… استفاده می‌نمایید، امکان ایجاد این مشکل وجود دارد. خوب است بدانید که جریان زدگی سبب از کار افتادن مادربرد و ایجاد هزینه اقتصادی بسیار زیاد برای شما خواهد شد.

  • قطعه سوختگی

از دیگر علت‌های خرابی مادربرد، قطعه سوختگی است. قطعه سوختگی که در برخی از مواقع رخ می‌دهد سبب ایجاد اختلال در عملکرد مادربرد و از کار افتادن کلی آن می‌شود. سوخته شدن قطعات مادربرد شامل قسمت‌های مختلفی می‌شود که از مهمترین آن‌ها می‌توان به: مدارهای تغذیه، چیپ I/O، حافظه، Chipset و… اشاره کرد. به صورت کلی می‌توان گفت که استفاده از منابع تغذیه‌ای غیر اصولی و غیر استاندارد با سیستم خود، وصل کردن انواع وسایل جانبی غیر استاندارد به درگاه‌های COM, LPT, PS2، خرابی شیار‌های گسترش، استفاده از وسایل نامناسب و… از مهمترین علت‌های ایجاد قطعه سوختگی مادربرد است.

  • قطعه پریدگی

قطعه پریدگی یک اصطلاح و از جمله دلایل خرابی مادربرد محسوب می‌شود. در‌واقع اصطلاح قطعه پریدگی به شرایطی اشاره می‌کند که به علت‌عدم توجه کافی در اسمبل کردن دستگاه، باز کردن دستگاه یا Disassemble، حمل و نقل و… قطعات مادربرد از مکان اصلی خود خارج می‌شوند. خوب است بدانید که بسیاری از متخصصان تعمیر این قطعه، هنگامی که برد مدار چاپی (PCB) دچار آسیب می‌شود، از اصطلاح قطعه پریدگی استفاده می‌کنند.

  • نشت، ترکیدگی و ایجاد تغییر در حالت خازن

مادربرد دارای تعدادی خازن الکترولیت است که به نوسانات برق و نوسانات خروجی منبع‌های تغذیه حساس هستند. در برخی مواقع این خازن‌ها به دلایل ذکر شده دچار ترکیدگی، تغییر حالت و نشتی می‌شوند که این موضوع از مهمترین علت‌های خرابی مادربرد محسوب می‌شود. نشان دقیق آن نیز ایجاد انواع برآمدگی در پوسته خارجی خازن است که با نشتی مواد داخل خازن به طور سولفاته شده همراه خواهد شد.

دیگر دلایل خرابی و از کار افتادن مادربرد چیست؟

علاوه‌بر دلایل ذکر شده، خرابی مادربرد علت‌های دیگری نیز دارد. برای مثال می‌توان گفت که سوختگی SLOT حافظه از دیگر علت‌های خراب شدن این قطعه است که اغلب به دلیل استفاده از انواع ماژول‌های حافظه نامناسب و غیراستاندارد و یا نصب نادرست این ماژول‌ها در شکاف‌های میان حافظه رخ می‌دهد.همچنین وجود اختلالات و ایرادات صوتی که به علت استفاده از انواع اسپیکر و هدست‌های نامناسب و تقلبی ایجاد می‌شوند، می‌توانند سبب خراب شدن مدار صدا شده که به همراه آن، کارکرد کلی این قطعه با اختلال روبرو می‌شود.وجود مشکلاتی که در شیار‌های گسترش ترافیک نیز از آخرین علت‌های خرابی مادربرد است که می‌توان مورد توجه و بررسی قرار بگیرد. خوب است بدانید که استفاده از انواع کارت‌های گرافیک غیر‌استاندارد و همچنین نصب نادرست این کارت‌ها در شکاف PCI-E و AGP سبب وارد شدن صدمه به آن‌ها شده و در نتیجه این صدمه باعث خراب شدن مادربرد و از کار افتادن آن می‌شود. در صورت خرابی مادربرد سیستم خود حتما به کارشناسان باتجربه و ماهر مراجعه نمایید.

ام اس آی توتال نمایندگی رسمی ام اس آی در تهران بوده و دارای خدماتتعمی تعمیر مانیتور ام اس آی ، تعمیر کارت گرافیک ام اس آی ، تعمیر مادربرد ام اس آی و تعمیر لپ تاپ ام اس آی می باشد . برای مشاوره با شماره ۴۵۱۰۲ ۰۲۱ تماس حاصل فرمایید.

5/5 - (1 امتیاز)

علائم و علت خرابی مادربرد لپ تاپ و کامپیوتر چیست؟

سبد خرید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.