MEG Infinite X 11th
دسته بندی:
زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

فهرست مطالب

سیستم MEG Infinite X عضوی از خانواده‌ی کیس‌های گیمینگ کمپانی msi به‌ حساب می‌آید؛ اما افرادی با کاربری حرفه‌ای را تحت تأثیر قرار می‌دهد. با بررسی سیستم گیمینگ MEG Infinite X همراه نمایندگی ام اس ای باشید. شرکت تایوانی msi را به ‌عنوان یکی از شرکت‌های بزرگ در حوزه‌ی تجهیزات گیمینگ می‌شناسیم. اگر سری به سایت اصلی msi  بزنید با انبوه سیستم‌های دسکتاپی رو به رو خواهید شد که تحت نام سری‌های متفاوت، نه‌ تنها برترین و به‌ روزترین سخت‌افزار موجود را ارائه می‌کنند، بلکه با استفاده از عناصر طراحی متفاوت تلاش در راضی نگه‌‌ داشتن سلیقه‌ی خاص‌پسند گیمرها دارند. سیستم‌های گیمینگ پرچم‌دار msi، در سری MEG ارائه می‌شوند. به گفته‌ی شرکت ام اس ای، خانواده‌ی MEG تجربه‌ی بازی را در بالاترین سطح ممکن ارائه می‌دهند و برخلاف سری MAG که گیمرهای غیرحرفه‌ای را مورد هدف قرار می‌دهند، به ‌اصطلاح برای پرو پلیرها طراحی شده‌ است. کیس گیمینگ MEG Infinite X 11th یکی از سیستم‌های سری MEG است و با به دوش کشیدن نام  Infinite، به نوعی فرزند مشترک هر دو سری محسوب می‌شود تا طراحی ظاهری  Infiniteها را نیز به ارث ببرد. همان‌ طور که از یک محصول پرچم‌دار انتظار می‌رود، کیس Infinite X 11th در قسمت سخت ‌افزار، چیزی کم ندارد و با چیپست نسل یازدهم اینتل و گرافیک RTX 3070  انویدیا، گیمرهای حرفه‌ای را راضی نگه می‌دارد.

طراحی سیستم گیمینگ  MEG Infinite X

طراحان msi اعتقادی به طراحی‌های ساده و مینیمال ندارند. با وجد اینکه سیستم‌های Infinite ساده‌ترین طراحی را بین دیگر سیستم‌های شرکت msi دارند، اما از نگاه مشتریان مینیمال‌پسند، قطعاً نمی‌توان ظاهر MEG Infinite X را ساده در نظر گرفت. خوشبختانه msi از نورپردازی‌های اغراق‌شده و طرح‌های عجیب و غریب سری‌های دیگر کیس‌هایش در خانواده‌ی Infinite امتناع کرده است که می‌تواند برای ساده پسندها خبر خوبی باشد. کیس گیمینگ ۴۸۸ × ۴۵۰ × ۲۱۰ میلی‌متری msi وزنی حدود ۱۲ کیلوگرم دارد؛ بنابراین برای گذاشتن آن زیر میز،‌ باید فضای مناسبی را در ‌نظر بگیرید. تایوانی‌ها در بدنه‌ی MEG Infinite X تماماً از پلاستیک فشرده استفاده کرده است که با وجود استحکام مناسب، در بعضی بخش‌ها از نظر کیفیت ساخت، حس خوبی را القا نمی‌کند. با نگاهی به بخش‌های مختلف کیس متوجه می‌شوید که ایده‌ی اصلی طراحی،‌ استفاده از الگوهای مثلثی و زاویه‌دار است.

پنل جلویی از دو بخش مات و براق تشکیل شده است که به شکل عمودی کنار هم قرار گرفته‌اند. بیشتر قسمت‌های پنل را بخش مات به خود اختصاص داده است و با طرح فلز برس‌خورده، نوعی تضاد را با دیگر قسمت‌های کیس ایجاد می‌کند. لوگوی قرمز و نام msi  را در پایین کیس مشاهده خواهید کرد. در قسمت براق نورپردازی RGB با طرح اتصالات بردهای الکترونیکی به چشم می‌خورد. حتی اگر به بردهای الکترونیکی علاقه دارید، بازهم شاید انتخاب msi برای استفاده از این طرح، اندکی به نظر شما عجیب باشد. پورت‌های جلوی کیس به شکل اریب روی بخش مات قرار گرفته است و کلید پاور مثلثی و قرمز رنگ، بین دو قسمت مات و براق قرار گرفته است؛ لوگوی پاور کمی کج است و بنابراین اگر از OCD رنج می‌برید، پیشنهاد می‌کنیم به دکمه‌ی پاور زیاد نگاه نکنید. در بالای کیس یک چند ضلعی نامتقارن وجود دارد که محل اتصال پنل جلو و پنل بالای کیس می‌باشد. دستگیره‌ای که برای جابه‌جایی کیس تعبیه شده است، به شکل یک دست با پنل بالا و در محل اتصال آن به پنل پشت قرار دارد.

طراحان msi بخشی از قسمت بالای کیس را با پوشش شبکه‌ای پوشانده‌اند و می‌توانید نمایی از دو فن خنک‌کننده را زیر همین قسمت مشاهده کنید. همان گونه که انتظار داریم، نورپردازی RGB هم زیر پوشش مشبک وجود دارد تا زیبایی آن را دوچندان کند. برای خنک‌ کردن بهتر سیستم، قسمتی از دیواره‌ی سمت چپ کیس نیز با پوشش مشبک پوشانده شده است، در صورتی که دیواره‌ی سمت راست، طراحی یک دست و بدون روزنه‌ای دارد. به همراه کیس MEG Infinite X یک پنل شیشه‌ای در اختیار شما قرار می‌گیرد که می‌توانید آن را با دیواره‌ی سمت راست عوض کنید و از دیدن محتویات داخل سیستم لذت ببرید. مانند همیشه، پنل پشت کیس پورت‌های متنوع و زیادی را به شما ارائه می‌کند. دو قسمت مشبک در دیواره‌ی پشت کیس قرار داده شده است که یکی از آن‌ها جریان هوای لازم برای خنک شدن ماژول پاور را تأمین و دیگری، امکان تنفس را برای فن سیستم خنک‌کننده‌ی مایع فراهم می‌کند.

پورت‌های کیس گیمینگ  MEG Infinite X

مانند بیشتر کیس‌های دسکتاپ، درگاه‌های کیس MSI در پنل جلو و دیواره‌ی پشت کیس قرار گرفته‌اند. در پنل جلو یک پورت USB 3.2 Gen 1 Type C،‌ یک پورت  USB 3.2 Gen 1 Type A، یک پورت  USB 2.0 Type A، یک پورت ۳٫۵ میلی‌متری برای هدفون و یک پورت ۳٫۵ میلی‌متری برای میکروفون وجود دارد. قسمت پشتی کیس مجموعه‌ی متنوعی از پورت‌ها را ارائه می‌کند. دو پورت  USB 2.0 Type A، یک پورت DisplayPort 1.4 پشتیبانی از تراکم پیکسلی 4K  با نرخ فریم ۶۰ هرتز، چهار پورت  USB 3.2 Gen 1 Type A، یک عدد درگاه USB 3.2 Gen 2×2 Type C، یک پورت  USB 3.2 Gen 2 Type A، یک درگاه شبکه  RJ45، پنج جک انتقال صدا و یک درگاه خروجی اپتیکال S/PDIF  در پشت این سیستم قرار گرفته شده‌ است. کارت گرافیک RTX 3070 سه پورت DisplayPort 1.4a و یک عدد درگاه HDMI 2.1 را در‌ اختیار شما قرار می‌دهد. دکمه‌ی Flash BIOS  که در کنار درگاه‌های پشت کیس قرار دارد این امکان را فراهم می‌کند تا بدون وجود قسمت‌هایی مانند رم، CPU یا کارت گرافیک، امکان فلش کردن BIOS سیستم را داشته باشید. در‌ کنار مجموعه‌ پورت‌های ارتباطی، کیس MEG Infinite X از استاندارد Wi-Fi 6E پشتیبانی می‌کند که امکان اتصال به شبکه‌های وای‌فای در باندهای فرکانسی ۲٫۴، ۵ و ۶ گیگاهرتز را فراهم می‌نماید. انتقال داده با بلوتوث نسخه‌ی ۵٫۲ هم ممکن شده است که امکان اتصال گجت‌های هوشمند مثل هدفون را به سیستم فراهم می‌کند.

سخت‌افزار و تجربه‌ی بازی با کیس گیمینگ MEG Infinite X 11th

کیس گیمینگ MEG Infinite X دارای مادربرد Z590 اینتل می‌باشد که در اوایل سال ۲۰۲۱ برای دسکتاپ و تحت نام پروژه‌ی راکت لیک به بازار عرضه شد. در قلب مادربرد، چیپست نسل یازدهمی i7-11700KF اینتل وجود دارد تا به‌عنوان ماژول پردازشی مرکزی ایفای نقش کند. پردازنده‌ی 11700KF  با لیتوگرافی ۱۴ نانومتری تولید می‌شود و برای انجام وظایف محاسباتی خود، از هشت هسته و ۱۶ رشته‌ی پردازشی استفاده می‌کند؛ هسته‌ها به ۱۶ مگابایت حافظه‌ی کش L3 دسترسی دارند.

اینتل می‌گوید در حالت توربو، سی پی یو می‌تواند به فرکانس ۵ گیگاهرتز دست پیدا کند، در صورتی که فرکانس پایه‌ی آن ۳٫۶۰ گیگاهرتز می‌باشد. قدرت طراحی حرارتی پردازنده به ۱۲۵ وات می‌رسد و با توجه به نیاز طراحان سخت‌افزار، قدرت حرارتی تا ۹۵ وات پایین می‌آید؛ در چنین شرایطی، فرکانس پایه نیز به ۳٫۱۰ گیگاهرتز کاهش پیدا می‌کند. پردازنده‌ی 11700KF  می‌تواند تا ۱۲۸ گیگابایت حافظه‌ی DDR4-3200 را پشتیبانی نماید و بیشینه‌ی پهنای باند ۵۰ گیگابایت‌بر‌ثانیه را برای جابه جایی داده در‌ اختیار حافظه قرار دهد. در شرایطی که پردازنده‌ی 11700KF  به واحد پردازش گرافیکی مجهز نشده باشد، تمام بار پردازش‌های GPU-محور در سیستم گیمینگ  msi، بر عهده‌ی کارت گرافیک قدرتمند RTX 3070‌ انویدیا می‌باشد. خانواده‌ی پردازنده‌های گرافیکی RTX 3070 که از دو عضو 3070 و 3070Ti  تشکیل می‌شود، از معماری Ampere بهره می‌برد که با استفاده از رهگیری پرتوی بهبودیافته و واحدهای پردازشی تنسور، قدرتمندترین نمایش را در اجرای بازی‌ها و پردازش‌های گرافیک‌محور به نمایش می‌گذارد.

پردازنده‌ی گرافیکی RTX 3070‌ از ۵۸۸۸ واحد پردازشی CUDA استفاده می‌کند و با فرکانس پایه‌ی ۱٫۵۰ گیگاهرتز، در حالت بوست‌شده می‌تواند به فرکانس کلاک ۱٫۷۳ گیگاهرتز برسد. حافظه‌ی پردازنده‌ی گرافیکی انویدیا از نوع GDDR6 است و با ظرفیت ۸ گیگابایت، با استفاده از باس ۲۵۶ بیتی اطلاعات را جابه جا می‌کند. در صورتی که مادربرد Z590 اینتل با چهار خشاب رم، می‌تواند از ۱۲۸ گیگابایت حافظه‌ی DDR4-3200 پشتیبانی کند، اما سیستم دسکتاپ MEG Infinite X تنها از ۳۲ گیگابایت حافظه برخوردار است؛ اگر این مقدار برایتان کافی نبود، امکان ارتقای ظرفیت رم سیستم وجود دارد. کیس MEG Infinite X در مجموع دارای سه ترابایت حافظه‌ی ذخیره‌ سازی می‌باشد. یک ترابایت حافظه‌ی ذخیره‌ سازی SSD شرکت وسترن دیجیتال با رابط ۴ مسیره‌ی NVMe PCIe و همچنین دو ترابایت حافظه‌ی HDD سیگیت، این مجموعه را شکل می‌دهند. حافظه‌ی ذخیره‌ سازی MEG Infinite X می‌تواند عمل خواندن و نوشتن ترتیبی را با سرعت خوب ۳٫۴ و ۳٫۱ گیگابایت‌برثانیه به انجام برساند. البته در این قسمت، سیستم قدرتمند Aegis Ti5 تایوانی‌ها عملکرد قابل قبول‌تری از خود به نمایش می‌گذارد.

 

MEG Infinite X 11th

MEG Infinite X 11th

 

برای داشتن کنترل بهتر روی عملکرد دسکتاپ  msi، می‌توانید از نرم‌افزار MSI Center استفاده کنید. با استفاده از msi Center می‌توان علاوه ‌بر انتخاب پروفایل کاری سیستم از بین گزینه‌های Extreme Performance و Balanced و Silent، با استفاده از منوی Customize عملکرد دلخواه خودتان را در سیستم تغییر دهید و پارامترهایی مانند فرکانس  CPU، فرکانس GPU و فرکانس حافظه را بر ‌‌اساس نیاز تنظیم کنی. با استفاده از نرم‌افزار اختصاصی msi همچنین می‌شود متغیّرهایی مانند رنگ و الگوی نورپردازی RGB را نیز به دلخواه تغییر دهید و قابلیت‌هایی مانند Gamebar را نیز فعال کرد. یکی از قابلیت‌هایی که تایوانی‌ها در سیستم گیمینگ MEG Infinite X 11th روی آن مانور می‌دهند، msi Sound Tune  می‌باشد که با کمک هوش مصنوعی، وظیفه‌ی حذف نویز در زمان پخش صداها را به عهده دارد. شرکت msi بیان رده که هوش مصنوعی استفاده شده در این سیستم، با استفاده از شبکه‌ی عصبی عمیق (DNN) و دیتابیس تشکیل شده از ۵۰۰ میلیون داده، آموزش داده شده تا بتواند درک بهتری از عملکرد مغز انسان داشته باشد و در هنگام پخش، نویزهای ناخواسته را حذف کند. فعال کردن Sound Tune هم از ‌طریق نرم‌افزار msi Center قابل‌ انجام است. به منظور بررسی عملکرد CPU و GPU در کیس گیمینگ  MEG Infinite X، از ویندوز ۱۱ استفاده کردیم و برای اینکه قدرتمندترین عملکرد را از سیستم دریافت کنیم، با نرم‌افزار msi Center پروفایل کار دستگاه را روی حالت Extreme Performance  قرار دادیم.

همان‌  گونه که در نتایج مشاهده می‌کنید، به جز برتری پنج درصدی در آزمون عملکرد کلی  PCMark، در سایر قسمت‌ها و طبق انتظار، سیستم MSI MEG Infinte X نسبت به سیستم قدرتمند Aegis Ti5 ضعیف‌تر عمل می‌کند. با در‌ نظر گرفتن عملکرد در پردازش‌های چندهسته‌ای سی پی یو، کیس MEG Infinite X 11th برای رندر گرفتن و انجام محاسبات، به ترتیب ۱۳ و ۷ درصد از سیستم هم‌برند خود ضعیف‌تر عمل می‌کند. این تفاوت در پردازش‌های گرافیکی بیشتر خود را نشان می‌دهند و با نگاهی به تست‌های GPU، اختلاف حدود ۲۰ درصدی را در بعضی سناریوها مشاهده می‌کنیم. دسکتاپ MEG Infinite X از نظر توان محاسباتی  پردازشگر،‌ در مقایسه با قدرتمندترین لپ‌تاپ گیمینگ بررسی‌شده در نمایندگی msi یعنی Strix G15 ایسوس که از پردازنده‌ی Ryzen 9 5900HX درآن استفاده شد است، در پردازش‌های تک‌هسته‌ای ۱۳ درصد و در پردازش‌های چندهسته‌ای ۱۵ درصد عملکرد بهتری از خود به نمایش گذاشت. در پردازش‌های گرافیک‌ محور نیز RTX 3060 موبایل در مقایسه با RTX 3070 حرفی برای گفتن ندارد و در هر دو بخش توان محاسباتی و رندرهای گرافیکی از هم‌خانواده‌ی خود با اختلاف کمی جا می‌ماند.

برای بررسی پایداری عملکرد CPU-ی سیستم گیمینگ msi در پردازش‌های سنگین و طولانی ‌مدت، از تست چندرشته‌ای CineBench R23  استفاده کردیم که چیپست را برای مدت ۳۰ دقیقه به چالش می‌کشد. پروفایل عملکرد نیز مثل قبل روی حالت Extreme Performance  بود. در ابتدای تست، سی پی یو  با مصرف توان ۲۰۰ وات، به فرکانس ۴٫۵ گیگاهرتز رسید که اندکی کمتر از فرکانس بیشینه‌ی نامی ۵ گیگاهرتز است. این اختلاف، به علت محدودیت سیستم خنک‌کننده می‌باشد؛ در‌ واقع مقدار توان مورد نیاز برای رسیدن به فرکانس ۵ گیگاهرتز، گرمایی بیشتر از ظرفیت سیستم خنک‌ کننده تولید می‌کند. در شرایط کنترل ‌شده و بعد از رسیدن به فرکانس بوست ۴٫۵ گیگاهرتز، دما تا حدود ۸۵ درجه‌ی سلسیوس افزایش پیدا خواهد کرد.

در ادامه‌ی تست و در شرایط پایدار، با صرف توان ۱۲۵ وات و پایین آمدن دما بین ۶۵ تا ۷۰ درجه‌ی سلسیوس، فرکانس پردازنده نیز در مجاورت ۴ گیگاهرتز قرار گرفت که کمی بیشتر از فرکانس پایه‌ی ۳٫۶ گیگاهرتز است. برای بررسی پایداری عملکرد پردازنده گرافیکی، از استرس تست ۲۰ دقیقه‌ای Time Spy استفاده شده و عملکرد سیستم را در این مدت بررسی کردیم. بعد از گذشت کمتر از ۱۰ ثانیه از ابتدای آزمون، با صرف توانی حدود ۲۱۰ وات، فرکانس پردازنده گرافیکی به مجاورت ۱۸۰۰ مگاهرتز رسید و تا انتهای تست همین موقعیت را با پایداری خوبی حفظ کرد. در طول تست، دمای GPU نیز در حوالی ۷۰ درجه سلسیوس قرار گرفت و تا انتهای آزمون نیز در همین شرایط باقی ماند. در کل و با توجه‌ به نتایج آزمون‌ها، سیستم گیمینگ msi در شرایط پردازش‌های سنگین و پی در پی، از لحاظ پایداری نتایج بسیار خوبی از خود نشان داد، پارامترهای متفاوت سیستم به خوبی مدیریت می‌شوند و به ‌لطف سیستم  Silent Storm Cooling  تایوانی‌ها، دما در محدوده‌ی مناسب برای عملکرد درست کل سیستم باقی می‌ماند. برای بررسی کارایی کیس MEG Infinite X 11th در زمان اجرای بازی‌ها، از بازی‌هایی که بنچمارک داخلی دارند و اجرای آن‌ها سخت ‌افزار را به چالش می‌کشد، استفاده کردیم. تنظیمات گرافیکی همه بازی‌ها، روی بالاترین حالت ممکن قرار داشت و پروفایل عملکرد سیستم نیز به روال آزمون‌های قبلی در حالت Extreme Performance قرار داشت. برای اجرای بازی‌ها از مانیتور گیمینگ Huawei MateView GT  استفاده کردیم که با نسبت تصویر عریض ۲۱:۹ از تراکم پیکسلی بیشینه‌ی ۱۴۴۰ × ۳۴۴۰ پیکسل و نرخ تازه سازی بیشینه‌ی ۱۶۵ هرتز پشتیبانی می‌کرد. MEG Infinite X  در اجرای بازی‌ها با آخرین تنظیمات گرافیکی نرخ فریم‌های بالای ۶۰ فریم‌ بر ثانیه و حتی سه ‌رقمی را ارائه می‌کند. در بدترین موقعیت و با اجرای بنچمارک Bright Memory روی وضوح ۱۴۴۰ × ۳۴۴۰ پیکسل و در حالتی که DLSS روی گزینه‌ی Quality باشد، عملکرد به ۳۹ فریم‌برثانیه افت می‌کند.

 

MEG Infinite X 11th

MEG Infinite X 11th

 

در صورتی ‌که بخواهید سیستم گیمینگ MSI را برای کاربردهای حرفه‌ای دیگر مانند رندر گرفتن یا تبدیل ویدیوهای 4K  مورد استفاده قرار دهید نیز بهترین عملکرد را دریافت می‌کنید. MEG Infinite X 11th رندر مدل BMW در نرم‌ افزار Blender را با پلتفرم‌های Optix و CUDA، به ترتیب در ۱۲ و ۱۹ ثانیه به انجام ‌رساند. برای مقایسه، Aegis Ti5  رندر در پلتفرم CUDA را فقط یک ثانیه سریع‌تر انجام می‌دهد و سیستم مرجع نمایندگی ایسوس همین پردازش را در ۷۲ ثانیه، یعنی حدود ۲۸۰ درصد کمتر انجام می‌دهد.

جمع ‌بندی

دسکتاپ MEG Infinite X 11th عضوی از خانواده‌ی بزرگ سیستم‌های گیمینگ msi است که با ترکیب سخت‌افزاری قدرتمند، بهترین‌ عملکرد را به گیمرها و کاربران حرفه‌ای ارائه می‌دهد. سیستم گیمینگ MEG Infinite X 11th با استفاده از پردازنده‌ی نسل یازدهمی 11700KF  و GPU قدرتمند RTX 3070 انویدیا، از نظر اعداد و ارقام با اختلاف نسبتاً کمی پشت سر برترین دسکتاپ‌های گیمینگ msi یعنی Aegis Ti5 قرار می‌گیرد؛ اما این تفاوت در حدی نیست که حداقل تا چند سال آینده کم و کسری در اجرای بازی‌های متفاوت یا کاربری‌های سنگین دیگر را سبب شود. در صورتی که چیپست‌های نسل ۱۲ اینتل به بازار عرضه شده‌اند و msi سیستم Aegis Ti5 را به نسل جدید CPU-های اینتل مجهز کرده است. کیس‌های گیمینگ را با ظاهر خاصی که دارند می‌شناسیم. در مقایسه با سایر سیستم‌های گیمینگ  msi،‌ کیس‌های خانواده‌ی Infinite ظاهر ساده‌تری دارند و اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که از طراحی شلوغ و خاص سیستم‌های گیمینگ و نورپردازی‌های عجیب و غریب فراری هستید، راحت‌تر با ظاهر MEG Infinite X کنار می‌آید.

ام اس آی توتال نمایندگی رسمی ام اس آی در تهران بوده و دارای خدمات تعمیر مانیتور ام اس آی، تعمیر کارت گرافیک ام اس آی، تعمیر مادربرد ام اس آی و تعمیرات آل این وان msi می باشد . برای مشاوره با شماره ۴۵۱۰۲ ۰۲۱ تماس حاصل فرمایید.

لطفا به این مقاله امتیاز دهید

مشخصات کیس گیمینگ msi MEG Infinite X 11th

سبد خرید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.