لپ تاپ MSI PS63 Modern 8RC جزو محصولاتی است که برای تغییر در مفهوم اولترابوک طراحی شده است. با نگاهی اولیه به همهی قسمتهای آن، از سختافزار گرفته تا طراحی ظاهری، متوجه میشویم که با یک لپ تاپ حرفهای و تمامعیار روبه رو هستیم. در ادامه با بررسی تخصصی لپ تاپ PS63 Modern 8RC از برند MSI همراه ما باشید.
مقدمه
تا همین چند سال پیش، اگر صحبت از یک اولترابوک کاربردی و پیشرفته میشد، نگاهها به سمت برندهایی مانند ایسوس، اچ پی و ایسر بود. شرکت ام اس آی که به ساخت سختافزارهای توانمند خود مشهور بوده و هست، تولید لپ تاپهای خود را در سالهای گذشته به دو دسته تقسیم کرد؛ دسته اول شامل لپ تاپهای گیمینگ بوده و دسته دوم نیز به اولترابوکهای مهندسی، طراحی و پرقدرت اختصاص دارد. البته در این میان نباید سری Workstation آن را نیز از یاد برد. انتظارهای ما از یک الترابوک شامل ضخامت پایین، کیفیت بالای متریال بدنه، ظاهری زیبا، سختافزار پرقدرت، امکانات مناسب و عملکرد بالا به همراه وزن پایین است. msi در الترابوکهای حرفهای خود مانند PS63 Modern 8RC در تلاش برای حفظ کلیهی مشخصات یاد شده برآمده و به جرأت میتوان گفت که این الترابوک محبوب شما را مجبور به نشستن پای محصول میکند. لپ تاپMSI PS63 Modern 8RC ظاهری زیبا و مدرن، به همراه سخت افزارهای روز و البته قدرت پردازشی بالایی دارد که از عهده همهی پردازشهای روزانه، مهندسی، رندرینگ و حتی بازیهای روز برآمده و برای برنامه نویسهای حرفهای که از ماشینهای مجازی استفاده میکنند نیز گزینه مناسبی میباشد.
الترابوک PS63 Modern 8RC اصراری به قدرت نمایی در اجرای بازیهای روز ندارد؛ با این حال، سخت افزارهای داخلی آن امکان پردازش بازیهای روز را ممکن ساخته و بخاطر وجود خنک کننده پیشرفته جدید که در ادامه آن را بررسی خواهیم کرد، از عهده حرارت ایجاد شده برمی آید. لپ تاپ MSI PS63 Modern 8RC را میتوان یک الترابوک چند کاره دانست که در همهی پردازشها، دست رد بر سینه شما نخواهد زد. در این قسمت سری به مؤلفههای فنی و ویژگیهای سخت افزاری PS63 Modern 8RC خواهیم زد:
ویژگیهای لپ تاپ MSI PS63 Modern 8RC |
|
تراشه |
Intel Core i7-8565U از خانواده Whisky Lake |
کارت گرافیک | NVIDIA GeForce GTX 1650 |
حافظه RAM | 16 گیگابایت در دو ماژول 8 گیگابایتی در فرکانس 2666 مگاهرتز |
صفحه نمایش | نمایشگر 15 اینچی با پنل IPS و وضوح 1080×1920 |
سیستم عامل | ویندوز 10 نسخه Home |
ذخیره سازی | 512 گیگابایت حافظه SSD M.2 نوع nVMe |
شبکه بیسیم | Wi-Fi 802.11 ac و بلوتوث نسخه 5.0 |
منبع تغذیه | آداپتور 90 واتی DC |
باتری داخلی | باتری 4 سلولی Li-Polymer با توان 82 وات در ساعت |
وزن خالص الترابوک | 1.6 کیلوگرم |
اسپیکرها | دو عدد اسپیکر 2 واتی |
I/O ها |
یک رابط HDMI با امکان پخش تصاویر 4K در 30 فریم، یک رابط USB-C، یک رابط DP، یک رابط USB 3.1 با فناوری QC 3.0، یک کارت خوان SD |
اینتل در نسل هشتم از تراشههای خود، از خانواده Whisky Lake-U، قدرت پردازشی لیتوگرافی 14 نانومتری را به بیشترین مقدار خود رساند؛ به طوری که حتی تفاوت کارکرد در نسل بعد از آن یعنی نسل نهم، با نسل هشتم آنچنان تفاوتی ندارد. در ادامه بررسی تستها را مشاهده خواهید کرد که کارایی یک تراشه فوق کم مصرف سری U در نسل هشتم، در بسیاری از موارد با تراشههای نسل ششم برابری کرده و حتی از آنها بهتر است.
بدنه، متریال و طراحی لپ تاپ MSI PS63 Modern 8RC
زمانی که صحبت از یک الترابوک نه چندان ارزان قیمت به وسط میآید، بدون شک اولین انتظار کاربران متریالهای با کیفیت، طراحی باریک و زیبا، همراه با پورتهای ورودی و خروجی متعدد و البته مدرن است. ام اس آی در تلاش برای ادامه مسیر خود در زمینهی لپ تاپهای باریک، متریال مناسبی را برای لپ تاپ PS63 Modern استفاده کرده است. لپ تاپMSI PS63 Modern 8RC با وزن 1.6 کیلوگرمی خود، در دسته مدلهای سبک قرار میگیرد؛ ابعاد 357*234 میلیمتری آن نیز فقط کمی بزرگتر از یک برگه A4 است. ضخامت 15.9 میلیمتری آن که در بعضی مناطق کمتر هم میشود، برای یک الترابوک در این کلاس سخت افزاری مقبول بوده و میتوان گفت که ام اس آی ضخامت را فدای خنکسازی نکرده است. برای آنکه خیال شما از جهت مقاومت PS63 راحت باشد، باید بگوییم که ام اس آی موفق به دریافت استاندارد نظامی MIL-STD 810G شده و چندین تست تخصصی را در این حوزه پشت سر گذاشته است. فریم صفحه نمایش آن با ضخامت 7 میلی متری، این الترابوک را در زمره مدلهای کمحاشیه قرار میدهد.
با وجود استفاده از متریالهای پلاستیکی در بخش اعظم PS63، به نظر میرسد که ام اس آی موفق به ایجاد مقاومت بالایی در کابینت و بدنه شده است. بدنه با متریالی شبیه به پلاستیک ABS طراحی شده است؛ در حالی که صفحه کلید و لایههای زیرین آن از متریال آلومینیوم استفاده میکنند. کیفیت لولاها مناسب است؛ زمانی که لپ تاپ را فقط با یک دست باز میکنید، به هم ریختگی رنگ در پنل دیده نشده و این به معنی مقاومت بالای لولا و کابینت دور صفحه نمایش است.
پس از تست پایداری، متریال و کابینت PS63، به سراغ قسمت تهویه آن در بدنه رفتیم. ام اس آی میداند که PS63 Modern بدون توجه به کلاس کاری خود، میتواند زیر سنگینترین بارهای پردازشی قرار گیرد؛ از این رو ورودی هوای زیر فنها را به صورتی درخور توجه بزرگ در نظر گرفته است؛ ورودی هوا بسیار بزرگ بوده و میتوان گفت که فنها به گردش هوای مناسب جهت تهویه دسترسی دارند. خروج باد گرم توسط دو اگزوز در انتهای لپ تاپ انجام میگیرد. متأسفانه ام اس آی با یک اقدام عجیب، اگزوزها را به سمت صفحه نمایش متمایل کرده است؛ به عبارت سادهتر، باد گرم به شکل مستقیم به زیر صفحه نمایش برخورد میکند که در صورت رندرهای سنگین و مداوم میتواند طول عمر صفحه نمایش را تحتالشعاع قرار دهد. در بسیاری از تستهای ما، گرمای خنک کننده طرف چپ که سی پی یو را در بر گرفته است، به مراتب بیشتر از خنک کننده طرف راست است که GPU را خنک میکند.
در حوزه طراحی ظاهری، ام اس آی با یک نوار آبی رنگ همراه با رنگ آمیزی خاکستری تیره، PS63 را به یک الترابوک مدرن تبدیل میکند. بدنه یکپارچه در قسمت صفحه کلید و درگاهها، بدون هیچ گونه درز و فاصله اضافی، احساس خوبی را به ما منتقل کرد. محل قرار گرفتن اسپیکرها نیز درست در زیر لپ تاپ و زیر استراحتگاه دست است. باید اعتراف کرد که ابعاد PS63 به عنوان یک الترابوک 15 اینچی بسیار ایدهآل است.
صفحه کلید و تاچ پد لپ تاپ MSI PS63 Modern 8RC
لپ تاپ PS63 Modernدر صفحه کلید Num Pad نداشته و MSI همهی فضای کیبورد را به کلیدهای اصلی اختصاص داده است. در نتیجه شاهد تایپ آسان، تسلط بر صفحه کلید و افزایش زیبایی هستیم. صفحه کلید به نور پس زمینه Back Light)) سفید مجهز شده است که با قرار گیری مناسب دیودهای ال ای دی در پشت کلیدها، شاهد یک نور همه جانبه و مناسب هستیم. بهره گیری از آن برای تایپ در نور کم و شب نیز بدون هیچ فشاری به چشم صورت میگیرد. ابعاد بزرگ کلیدها سبب میشود که در تایپهای طولانی، سریع و تخصصی، اشتباه چندانی وجود نداشته باشد. عمق Travel و پاسخ به دستور در کلیدها بسیار مناسب برآورد میشود؛ کلیدها در جای خود ثابت بوده و هیچ خبری از اشتباهات طراحی صنعتی در آنها به چشم نمیآید. از آنجایی که صفحه کلید بر روی یک لایه آلومینیومی قرار دارد، فشار زیاد باعث فرو رفتن بدنه نشده و البته باید اشاره کنیم که گرمای زیرین لپ تاپ در سراسر آن پخش میشود. این اقدامی است که از سوی بعضی سازندگان مانند ACER نیز اعمال میشود.
در بالای صفحه کلید، سوئیچ پاور قرار گرفته است. بر خلاف اکثر مدلها، در بالای بدنه محلی برای خروج صدای اسپیکرها در نظر گرفته نشده و ام اس آی در PS63 از مهندسی صدا بر اساس بازخورد و بازگشت بهره برده است. همان طور که گفته شد، اسپیکرها در زیر نوت بوک قرار گرفته اند و میتوانند صدا را در بدنه منعکس کنند.
لپ تاپ MSI PS63 Modern 8RC برای چه اهدافی طراحی شده است؟ بازی، طراحی، برنامههای مهندسی، برنامه نویسی و به حالت کلی یک الترابوک در کلاس ایستگاه کاری. پس همان گونه که انتظار میرفت، MSI از یک تاچ پد بسیار بزرگ در آن استفاده میکند. این تاچ پد به حدی بزرگ است که حدود 40 درصد از قسمت استراحتگاه دست را به خود اختصاص میدهد. در تستهای ما، کارایی تاچ پد بسیار روان بوده و در بسیاری از موارد شما را از نصب یک ماوس بی نیاز میکند. به علاوه بر روی آن یک «سنسور اثر انگشت» قرار گرفته شده است که برای افزایش سطح امنیت و حفاظت از دادههای کاربران است. یک نوار آبی رنگ در حاشیه این تاچ پد، این قسمت را از بدنه تمیز میدهد.
پورتهای I/O
در این قسمت به سراغ رابطهای ورودی و خروجی میرویم. لپ تاپ PS63 بیشتر پورتهای خود را در سمت چپ دارد؛ در این بخش شاهد ورودی برق DC هستیم که از طریق یک آداپتور 90 واتی تأمین میشود. در حالت کلی، PS63 دارای سه پورت USB 3.1 است که دو عدد از آنها در سمت راست قرار دارند. یک کانکتور تایپ سی در سمت چپ قرار گرفته است که از خروجی تصویری DisplayPort پشتیبانی کرده و یک شکاف کارت خوان microSD همراه با HDMI 2.0 با قدرت خروج تصاویر K4 با 30 فریم در ثانیه، از جمله دیگر پورتهای ورودی و خروجی در لپ تاپ MSI PS63 Modern 8RC به شمار میروند. جالب است بدانید که یکی از پورتهای USB 3.1 تعبیه شده در این الترابوک از تکنولوژی شارژ سریع Qualcomm QC3.0 پشتیبانی میکند. البته در صورتی که محتاج شبکه سیمی LAN RJ45 باشید، نیازمند اتصال یک دانگل به یکی از رابطها هستید. یک جک 3.5 میلی متری صدا که به صورت Combo از خروجی صدا و میکروفون پشتیبانی میکند، در سمت راست لپ تاپ تعبیه شده است. علاوه بر این LEDهای نشانگر شامل شارژ و وضعیت روشن/خاموش در کنار جک 3.5 میلی متری قرار گرفتهاند. اما باید گفت که نور آنها نسبتاً ضعیف بوده و برای اطلاع از وضعیتهای بالا باید با دقت آنها را بررسی کنید. به علاوه عدم نشانگرهای LED بر روی شارژر، احتمالاً شما را ناچار به چک کردن این چراغها میکند. در حالت کلی میتوان گفت که پورتهای I/O در PS63 رضایت بخش بوده و کافی به نظر میرسند.
قابلیتهای ارتباطی بیسیم
لپ تاپ MSI PS63 Modern 8RC به صورت اختصاصی یک لپ تاپ گیمینگ نبوده و همانند بسیاری از الترابوکهای موجود، رابط LAN از بدنه آن به علتهایی از قبیل کاهش ضخامت حذف شده است. با وجود حذف رابط LAN، این کمپانی از یک ماژول سطح بالا برای این دستگاه استفاده کرده است. دانگل Intel 9560NGW به صورت اشتراکی هدایت شبکه بلوتوث 5.0 و شبکه وای فای در PS63 Modern 8RC را بر عهده دارد. دانگل Intel 9560NGW در اواخر سال 2017 معرفی شده و قابلیت پشتیبانی از دو باند 2.4 و 5.0 گیگاهرتز را دارد. حداکثر پهنای باند آن به 1.73 گیگابیت در ثانیه رسیده و از استاندارد Wi-Fi 802.11 ac پیروی میکند. این دانگل را میتوان یک پله پایینتر از دانگلهای Killer دانست.
در نهایت اگر اهل استفادههای مداوم از بلوتوث برای نقل و انتقال دادههای خود به لپ تاپ هستید، لپ تاپ PS63 استاندارد بلوتوث 5.0 را در اختیار شما قرار میدهد. ام اس آی آنتنهای دانگل wi-fi را به طرف انتهای باتری هدایت کرده است. احتمالاً ضخامت پایین صفحه نمایش سبب این تصمیم شده است.
سیستم عامل و نرم افزارهای اختصاصی
یکی از مشخصات لپ تاپهای ام اس آی، اهمیت به سیستم عامل است. این شرکت در بسیاری از محصولات خود از سیستم عاملهای اورجینال استفاده کرده و این یک امتیاز مثبت برای آن محسوب میشود. از آنجایی که لپ تاپ PS63 یک الترابوک در حوزه ایستگاه کاری و حتی بازی به شمار میآید، MSI از سیستم عامل ویندوز 10 نسخه Home در آن استفاده کرده است. یک سیستم عامل سبک که کلیهی نیازها را برآورده کرده و از درگیری اضافی سخت افزارها با امکاناتی که هیچگاه به کار ما نمیآیند، جلوگیری میکند. در بستهبندی خبری از دیویدی درایورها نبوده و درایورهای سخت افزاری از قبل بر روی این لپ تاپ نصب هستند. قسمتی از حافظه به Backup درایورها اختصاص دارد. البته میتوانید همیشه آنها را از وبسایت MSI نیز دانلود کنید.
بسته Creator Center
کمپانی MSI نرم افزارهای کاربردی لپ تاپهای خود را به چند گروه تقسیم میکند؛ مثلا، لپ تاپهای گیمینگ این شرکت از پک نرم افزاری Dragon Center بهره میبرند؛ اما لپ تاپهای سری Modern و Prestige از بسته Creator Center استفاده میکنند که امکانات قابل توجه و کاملی را در اختیار کاربران قرار میدهد؛ به گونهای که موقع کار با آن، تصور خواهید کرد که با یک سیستم PC طرف هستید.
نمایشگر
بدون شک لپ تاپ PS63 راه دشواری را در پیش دارد؛ به این دلیل که بر خلاف مدلهای گیمینگ برای یک کار خاصی تعریف نشده و از آنجایی که اکثرا در گروه الترابوکهای طراحی قرار میگیرد، نیازمند دقت عمل بالا در مواردی از قبیل صفحه نمایش است. این الترابوک به یک صفحه نمایش 15 اینچی با وضوح FHD مجهز میباشد. باید بگوییم که استفاده از وضوح K4 در یک نوت بوک با این ابعاد آنچنان ضروری نبوده و بیش از آنکه عملکرد خاصی داشته باشد، باعث از دست رفتن عمر مفید باتری و بهره بردن بیشتر از توان کارت گرافیک میشود. این صفحه نمایش به یک پنل سطح A++ نوع IPS مجهز میباشد که از سیستم اسکن عمودی پشتیبانی میکند. رزولوشن این صفحه نمایش 141 dpi اعلام شده است. به صورت میانگین، شاهد شدت روشنایی 200 تا 215 نیت در آن هستیم. نسبت صفحه نمایش به بدنه 86 درصد است که حس خوبی را به شما منتقل کرده و علاوه بر زیبایی بیشتر، تمرکز کاربر را بر روی تصاویر میگذارد. فریمهای کناری نیز ضخامت زیر 6 میلی متر دارند. به گفته MSI، این صفحه نمایش میتواند گستره رنگ sRGB را تقریباً به شکل کامل پوشش داده و زمان پاسخدهی آن نسبت به نسل قبلی تا حدودی کاهش یافته است. زاویه دید صفحه نمایش با توجه به فناوری IPS و استفاده از دیودهای بسیار کوچک WLED در نور پس زمینه مناسب و کنترل شده تعریف میشود. میتوان گفت که با زوایای کناری ایراد خاصی وجود نداشته و در این زمینه هم شما را ناامید نخواهد کرد.
سخت افزار
لپ تاپ PS63 Modern 8RC به نسبت نسل قبلی خود دارای تغییراتی در زمینه سخت افزاری است؛ از تراشه نسل هشتم گرفته تا کارت گرافیک. NVIDIA Turing
پردازنده
قلب تپنده این الترابوک را تراشه Intel Core i7-8565U از نسل هشتم اینتل (Whisky Lake) تشکیل میدهد. این تراشه از خانواده فوق کم مصرف (Ultra Low Voltage ) بوده و توان حرارتی حداکثر 15 وات را دارا میباشد. این پردازنده که در اواخر سال 2018 به شکل همهگیر به بازار عرضه شد، از 8 مگابایت حافظه کش هوشمند استفاده کرده و درون خود پردازنده گرافیکی مجتمع UHD Graphics 620 را برای اجرای دسکتاپ و برنامه سبک یدک میکشد. پردازندهی Core i7-8565U دارای 4 هسته و 8 رشته پردازشی بوده و فرکانسهای 1.8 تا 4.6 گیگاهرتز را در اختیار دستگاه قرار میدهد. فرکانس بوست آن، بارها توانسته است جان Core i7-8565U را در بنچمارکها نجات دهد! به هر حال این پردازندهای است که به خیلی قویتر از APUهای کلاس لپ تاپ AMD Ryzen 3000 بوده و راندمان بالاتر به نسبت مصرف انرژی را نمایش میدهد.
کارت گرافیک
پردازشهای گرافیکی در لپ تاپ PS63 Modern 8RC بر عهده کارت گرافیک NVIDIA GeForce GTX 1650 Max-Q است. نسخه Max-Q دربردارندهی کارتهای گرافیکی میشود که برای الترابوک و لپ تاپهای باریک در نظر گرفته شده و با توجه به پردازش و سیستم خنکسازی، فرکانس کاری خود را تنظیم مینمایند. البته مشخصهی دیگر این خانواده، کنترل نرخ فریم بر روی حداکثر 60 فریم در ثانیه است؛ با توجه به مانیتور 60 هرتزی، اجرای فریمهای بیشتر فقط به مصرف انرژی، نویز صوتی و گرمای بیشتر خواهد انجامید. این کارت گرافیک دارای 4 گیگابایت حافظه GDDR5 بوده و به صورت معمول دارای فرکانسهای 1020 تا 1245 مگاهرتز است. این کارت گرافیک حدودا دو برابر سرعت بالاتری از GTX 950 داشته و میتواند بین 60 تا 70 درصد سریعتر از GTX 1050 ظاهر شود. این کارت گرافیک یک رابط 128 بیتی را به همراه داشته و در پروسهی 12 نانومتری تولید شده است. پردازنده TU117 دارای 1024 سایه زن است که خوشبختانه GTX 1650 از همهی آنها استفاده میکند. نسخه Max-Q بین 10 تا 15 درصد سرعت پایینتری از GTX 1650 اولیه دارد؛ با این حال، خنک کنندههای مورد استفاده توسط سازندگان لپ تاپ، نتیجه نهایی را رقم میزنند. علت تفاوت در بنچمارکهای GeForce GTX 1650 Max-Q نیز همین مسئله است. GeForce GTX 1650 Max-Q یک کارت گرافیک با توان مصرفی و حرارتی بسیار پایین در برابر کارایی خود است. این کارت گرافیک علاوه بر بازیهای روز، در برنامههای مهندسی نیز دست رد بر سینه شما نخواهد زد.
حافظه RAM
بد نیست بدانید که بسیاری از شرکتهای سازنده الترابوک حتی در مدلهای گران قیمت، از یک ماژول متصل به مین برد استفاده کرده و فقط یک اسلات را برای تغییرات در نظر گرفتهاند که این مسئله انتقادهای بسیاری را به دنبال داشته است. بر خلاف برندهای مطرح در این حوزه، ام اس آی دو خشاب فیزیکی رم DDR4 را بر روی لپ تاپ PS63 Modern 8RC تعبیه کرده که در پیکربندی ما، با دو ماژول 8 گیگابایتی ساخت کمپانی سامسونگ پر شده است. لپ تاپ PS63 Modern 8RC توانایی آدرس دهی تا 32 گیگابایت حافظه رم DDR4 را دارد؛ با این حال با توجه به سخت افزارهای مورد استفاده و درایو اس اس دی سریع آن، به نظر میرسد که میزان 16 گیگابایت برای این مدل کافی باشد. 16 گیگابایت حافظه RAM در بردارندهی دو ماژول 8 گیگابایتی، در فرکانس 2666 مگاهرتز و با تایمینگ مناسب CL-10-10-28 برای این دستگاه در نظر گرفته شده است. ماژولهای استفاده شده در لپ تاپهای گیمینگ این کمپانی خیلی سریعتر بوده اما به هر حال میدانیم که با یک لپ تاپ بازی مواجه نیستیم.
ذخیره سازی
لپ تاپ PS63 Modern 8RC با حذف HDDهای 2.5 اینچی، علاوه بر کاهش ضخامت، وزن و مصرف انرژی، حرارت تولید شده را نیز کاهش میدهد. این دستگاه به یک ماژول 512 گیگابایتی نوع SSD M.2 در مدل PC SN520 با پشتیبانی از پروتکل NVME مجهز شده است. این حافظه ساخت شرکت وسترن دیجیتال ((Western Digital بوده و به گذرگاه PCI-E 3.0 x4 وصل شده است. خوشبختانه ام اس آی در جهت ارتقاء و یا تغییر در حافظه ذخیره سازی، یک خشاب خالی SSD M.2 دیگر را بر روی مین برد قرار داده است که در صورت نیاز، میتوانید یک ماژول دیگر را نیز بر روی آن نصب کنید. خشاب دوم از ماژولهای مبتنی بر گذرگاه PCI-E و SATA پشتیبانی میکند.
امکان ارتقا و تعمیرپذیری
بدون شک می دانید که یکی از پارامترهای مهم به منظور دادن امتیاز به یک لپ تاپ، قسمت ارتقا و تعمیرپذیری آن است. اما امتیاز لپ تاپ MSI PS63 Modern 8RC در این قسمت چند خواهد بود؟
بعد از باز کردن 10 پیچ فلیپس در زیر لپ تاپ میتوانید به سراغ پرسهای پلاستیکی رفته و بعد از باز کردن، به مین برد و سختافزارها خواهیم رسید. گزینههای ذخیره سازی شامل دو خشاب SSD M.2 با قابلیت پشتیبانی از گذرگاههای PCI-E 3.0 x4 و نسل سوم ساتا، به شما این امکان را میدهند که علاوه بر ماژول نصب شده توسط شرکت، یک حافظه دیگر را به دستگاه خود تزریق کنید. بد نیست بدانید که خشاب دوم در اکثر مدلهای مدرن و امروزی موجود نیست. علاوه بر این میتوانید با عوض کردن ماژولهای 8 گیگابایتی با 16 گیگابایتی، حافظه رم DDR4 را از 16 به 32 گیگابایت تغییر دهید که البته همان گونه که گفته شد، با توجه به سخت افزارهای مورد استفاده نیاز آنچنانی به این مسئله نخواهید داشت. اکثر لپ تاپها (به جز مدلهای خاص ماژولار که از کارتهای گرافیکی مانند MXM استفاده میکنند) در زمینه ارتقا پذیری به حافظه ذخیره سازی و رم محدود میشوند که PS63 Modern 8RC نیز از این قاعده مستثنی نیست.
در مبحث تعمیر پذیری لپ تاپ، میتوانیم امتیاز 9 از 10 را برای آن ثبت کنیم. در صورت خرابی در قسمت حافظههای نیمه هادی، فقط در عرض نیم ساعت میتوانید آنها را عوض کرده و دوباره از لپ تاپ استفاده کنید. به علاوه تعویض خمیر سیلیکون نیز به همان اندازه راحت است. با وجود ضخامت پایین، نظم مین برد، کابلهای TFT و رشتهای، بسیار خوب ارزیابی میشود. شرکت MSI برای افزایش طول عمر مدار VRM و PWM، آنها را به نوعی تنظیم کرده است که از چتر خنک کننده بینصیب نمانده و این هم یک امتیاز مثبت برای آن به حساب میآید. اسلاتهای رم SO-DIMM همراه با یک پوشش فلزی باریک در جهت تهویه بهتر در قسمت ورودی DC، شاهد استفاده از فیوزهای SMD برای جلوگیری از خطر اتصال کوتاه میباشد. همچنین ام اس آی مدار حفاظت در برابر گرمای بالا، تغییر جریان در PCB و حتی پایههای ایزوله و ضد خوردگی را در این دستگاه فراموش نکرده است. پایههای ایزوله و ضد خوردگی در مسیر ورودی آداپتور و باتری قابل مشاهده هستند. در حالت کلی میتوان گفت که امتیاز تعمیر پذیری لپ تاپ PS63 Modern 8RCام اس آی نیز بسیار مناسب میباشد.
ام اس آی توتال نمایندگی رسمی ام اس آی در تهران بوده و دارای خدمات تعمیر مانیتور ام اس آی، تعمیر کارت گرافیک ام اس آی، تعمیر مادربرد ام اس آی و تعمیر لپ تاپ ام اس آی و تعمیرات آل این وان msi میباشد . برای مشاوره با شماره ۴۵۱۰۲ ۰۲۱ تماس حاصل فرمایید.